MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ACQUA DI PARMA x CLEM EVERNDEN

COLONIA: KLASSIEKER IN HIP JASJE

Voor de nieuwe exclusieve Colonia Artist Edition ging Acqua di Parma in zee met de kunstenaar Clym Evernden, de Brit gaf de legendarische Colonia-geur een speelse en zonnige make-over.

Evernden liet zich inspireren door Italiaanse palazzo’s badend in de zon en vogels, als kind was de kunstenaar al gefascineerd door de natuur en vooral door vogels. De illustraties zijn met de hand gemaakt en vertonen dus lichte imperfecties.

"Clym overtuigde ons met de authentieke elegantie van zijn werk. Er is niets artificieels aan zijn kunst, enkel een instinctieve en bijzonder geraffineerde eenvoud, een subtiele en tegelijk sterke frivoliteit, net als de informele cliché-loze elegantie die ons merk zo typeert", zegt Laura Burdese, CEO en President van Acqua di Parma.

DE GEUR: Colonia is een verkwikkende, sappige en zoete geur met citroen, bergamot uit Calabrië en zoete sinaasappel. Of zoals ze zeggen bij Acqua di Parma de gouden vruchten van Acqua di Parma zorgen voor sprankelend frisse en zonnige noten vrij in de lucht. En die noten zijn nog geprononceerder in het hart van de geur waar ze versmelten met de bloemige essences van lavendel, ijzerkruid en Perzische roos. Aan de basis bezegelen de warme, houtnoten van edele vetiver, sandelhout en patchoeli deze unieke omarming. Of zoals kunstenaar het zegt: De noten van deze geur nemen me mee naar een elegante Italiaanse kleermaker, in een cocktail van passie voor traditie gecombineerd met een frisse, extreem moderne energie.”

WIE IS CLYM EVERDEN? Een hedendaagse kunstenaar die al vele prijzen in de wacht sleepte, hij werkt ook als artdirector en staat zowel bekend om de zeer herkenbare vloeiende, grafische lijnen in zwarte inkt als om zijn gedurfde, bonte kleurengebruik. Zijn poëtische gevouwen animatieverhalen en zijn intelligente, fantasierijke posts leverden al 85.000 Instagramvolgers op via @clymdraws

Colonia Artist Edition 180 ml €160 via aquadiparma.com