MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ABEL: PARFUM & DUURZAAMHEID

MILIEU VRIENDELIJKE VERPAKKING

Abel is zes jaar geleden opgericht door Frances Shoemack, afkomstig uit Nieuw Zeeland, maar ze woont en werkt in Amsterdam. Abel is een van de zeldzame innovatieve merken waarvan alle parfums puur natuur zijn; dus geen enkele geur bevat synthetische ingrediënten en organic food-grade alcohol. Zodra je een van Abel’s geweldige geuren op doet ruik je dat meteen. De meest recente geur is Green Cedar, nummer zes in de Vita Odor-collectie.

Behalve het maken van fijne parfums doet Abel er ook alles aan om de impact op het milieu te minimaliseren. Founder Shoemack zegt: “We richten ons op iedere schakel in ons productieproces en zullen samen met onze leveranciers constant blijven werken aan verbeteringen op gebied van milieu door middel van nieuwe technieken, verbeterde processen en minder vervuilende materialen die beschikbaar worden.”

Abel’s verpakkingen van hun laatste productiecyclus bevat de volgende updates: overstap naar gebruik van uitsluitend plantaardige kleurstoffen en op soja gebaseerde inktsoorten, het gebruik van papiersoorten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en 100% recyclebare doosjes. Dat is uniek in de wereld van de beauty, dus volg Abel!

Sinds 1 oktober doneert Abel 1% van de totale omzet aan non-profit organisaties Voor de citrusachtige-bloemengeur Golden Neroli heeft Abel ervoor gekozen samen te werken met de non-profit organisatie The Pollinators. Green Cedar 50ml €98 en in handig reisformaat 15ml €48. Voor verkooppunten zie abelodor.com