MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

NIEUW: HERMÈS EAU DE CITRON NOIR

MEER DAN EEN COLOGNE.

Voorjaar, zonnetje en een briesje. Het is weer cologne-tijd! Hermès lanceert Eau de citron noir, een cologne voor dag en nacht, met als grootste inspiratiebron de citrus-geurfamilie.

Als een geur meteen een sterke emotie oproept, dan weet je dat het goed zit. En dat klinkt misschien overdreven maar bij Hermès geuren is dat bij mij altijd het geval. Eau de citron noir is een heerlijke creatie die een sfeer van geborgenheid op roept. Eau de citron noir is ook warm versus fris met als ster-ingredient de limoen.

Verschillende voor mij onbekende soorten limoen – van vingerlimoen, kafferlimoen, eureka-limoen - zorgen voor het frisse en levendige aspect.  Het overheersende rokerige aspect van deze cologne is afkomstig van de limu omani oftewel de zwarte limoen die is gekookt in zout water en vervolgens wekenlang gedroogd in de zon.

Eau de citron noir ruikt ook zoals het een cologne betaamd: licht, groen en sappig. Het is een geur die gelukkig lang blijft hangen, tot diep in de nacht.  

Hermès in-house-perfumer Christine Nagel inspireerde het nieuwe Eau de citron noir op de  veelzijdige Eau d’orange verte, de cologne van Hermès waar het allemaal mee begon.

Hermès Eau de citron noir is verpakt in een nachtblauwe flacon en verkrijgbaar in Hermès boutiques - 50ml €70 - 100ml €98- 200ml €133