MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

KENKÔ ONLINE MULTI-BRAND STORE

ORGANIC COSMETICA EN MEER: KENKÔSHOP.NL

Kenkôshop.nl is een online multi-brand store met natuurlijke verzorgingsproducten, en opgericht door Françoise Broers en Eveline Kerkhof.

Het is vaak een zoektocht naar een platform met uitsluitend fijne duurzame cosmetica. Kenkô springt in het gat met een originele selectie van organic en vegan producten: van huidverzorging, nagellak, lipsticks, haarverzorging maar ook wellbeing items en een verwenproduct als chocolade. Mmm.

Over hun motivatie zeggen Françoise en Eveline: “Na beiden een periode ziek te zijn geweest, gingen wij op zoek naar producten die ons konden ondersteunen in onze wellbeing. Dit begon bij voeding maar al snel kwam hier natuurlijke verzorging bij. Er waren al verscheidene natuurlijke producten op de markt, maar veel hadden een ‘geitenwollensokken’ uitstraling. Wij waren op zoek naar producten waarbij het hele plaatje klopt: niet alleen de ingrediënten maar ook het productieproces en de uitstraling. Ook misten wij zelf vaak het verhaal achter de producten en dat zette aan tot het idee van een eigen platform.”

Voor de productselectie hebben de oprichters vier criteria: ze verlopen alleen effectief werkende producten met verzorgende ingrediënten zonder schadelijke toevoegingen en zonder onnodige “marketing” ingrediënten. De producten moeten doen wat ze beloven en de productinformatie, inclusief de INCI ingrediëntenlijst, moet kloppen en volledig zijn en het productie moet transparant zijn. De verpakking moet zo duurzaam mogelijk zijn. Beleef de Kenkô experience, en check deze prettige aanwinst en probeer de Kenkô geschenkenbox.