ORGANIC TREATS VAN SUSANNE KAUFMANN

JA ECHT, ZIJDEZACHTE HANDEN.

De Oostenrijkse Susanne Kaufmann heeft het mooi voor elkaar. Met dank aan haar oma ontwikkelde ze een bovenmatige interesse voor de geneeskundige werking van planten. Sinds 2000 bedacht ze in samenwerking met een team van dermatologen en apothekers een succesvolle lijn natuurlijke huidverzorging met plantaardige ingredienten uit het Oostenrijkse Bregenzerwald. Aanvankelijk gebruikte ze haar eigen organic producten alleen in de spa van het familie Hotel Post Bezau dat ze in 2003 overnam.

Kaufmanns eerste product was een badolie met rozemarijn, inmiddels telt het holistische merk ruim zestig functionele producten en is Hotel Post Bezau (vanaf ca. €170 per nacht) een populaire wellness bestemming.

 

In Nederland is de luxueuze organische huidverzorgingslijn van Susanne Kaufmann alweer een paar jaar te koop bij Skins Cosmetics. Ik probeerde twee handverzorgingsproducten waaronder de verjongende Hand Peel. Dit is helderblauwe gel met scherpe korreltjes die als je je met je handen over elkaar heen wrijft door de warmte van de huid oplossen. Wat ontstaat er een gladde olie-achtige substantie. Na het afspoelen ervan voelen je handen werkelijk fluweelzacht. Deze peeling bevat vitamine B en dat staat bekend om zijn kalmerende en anti-irriterende eigenschappen en stimuleert de celvernieuwing.

 

Het Hand Serum heeft net als de peeling een anti-age werking. De fris ruikende witte crème helpt de huid te herstellen en bevat een hoge concentratie aan actieve ingrediënten waaronder kruidenhyaluronzuur. Antioxidanten en het co-enzym Q10 versterken de elasticiteit van de huid en helpen bij de productie van collageen. De belofte dat  donkere vlekken worden verminderd, is een lastige, maar ik zie wel degelijk een klein verschil. Net als na het gebruik van de hand peeling voelen ook nu mijn handen zijdezacht aan.

Susanne Kaufmann Hand Serum Rejuvenating €63 50ml. Hand Peel Rejuventing €84 50 ml

Vorige
Vorige

& OTHER STORIES

Volgende
Volgende

NIEUW: GUCCI BLOOM AQUA DI FIORI