MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ABEL VITA ODOR

UITGESPROKEN CEDERHOUT VAN ABEL.

Het gaat goed met Abel. Onlangs lanceerde het eigenzinnige parfumlabel Green Cedar. Het is nummer zes in de Vita Odor-collectie met 100 % natuurlijke ingrediënten. Het maken ervan is een hele uitdaging. “De meest natuurlijk geuren sterk stinken als goedkope citronella. Om dit te verkomen investeerde Abel in dure natuurlijke ingrediënten zoals sandelhout,” aldus Abel-neus Isaac Sinclair.

Abel is vijf jaar geleden opgericht door Frances Shoemack, afkomstig uit Nieuw Zeeland, maar ze woont en werkt in Amsterdam. Abel is een van de zeldzame merken waarvan alle parfums puur natuur zijn; dus geen enkele geur bevat synthetische ingrediënten en geen alcohol. Zodra je een van Abel’s geweldige geuren op doet ruik je dat meteen.

Green Cedar is een uitgesproken cederhout parfum dat bestaat uit twee contrasterende ceders. Een komt uit de bossen van Texas, en is droog en clean, de andere ceder ruikt rijk, zoet en weelderijk en komt uit de wildernis van het Atlasgebrekte in Marokko. Isaac Sinclair vertelt dat de ceder uit de Marokko heel eigenaardig en dramatisch ruikt, en je meevoert naar het orientaalse Noord-Afrika. Sinclair combineerde de verschillende ceders met natuurlijke magnolia, kardemom en rokerig guaiac hout. Green Cedar is een overtuigend houtig unikseks parfum, intens ook, tikkeltje stoer, maar zeker toegankelijk en long lasting.

Green Cedar 50ml €98 en in handig reisformaat 15ml €48. Voor verkooppunten zie abelodor.com