MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ODE AAN DE CONCORDE

LUXE EAU DE PARFUM

Het Nederlandse luxelabel Salle Privée schiet net voor de start van 2020 het nieuwe parfum Concorde de lucht in. Een krachtige ode aan de eerst testvlucht uit 1960 van het supersonische passagiersvliegtuig: de Concorde.

Weet je nog, de Concorde? Omdat Concorde-tickets nogal prijzig waren, bleef een reisje aan boord van dit supersonische vliegtuig een elite-aangelegenheid met veelal staathoofden, royals, sterren, nieuwe rijken en gefêteerde supermodellen. In slechts enkele uren reisden ze boven de geluidsnelheid tussen New York, Parijs en Londen. In 2000 verongelukte er een Concorde, 3 jaar later waren ze allemaal uit de lucht.

Deze vervlogen glamour inpireerde Salle Privéé voor hun zesde parfum, gecreëerd op basis van armagnac, kostbare houtsoorten en een gouden amber akkoord. De topnoten van deze luxe geur met een rauw/warme twist zijn het eerder genoemde armagnac, jeneverbes en zwarte en roze peper. Het hart bevat houtsoorten waaronder het voor mij onbekende quaiac-hout en tabak, saffraan en patchouli. De basisnoten zijn onder andere het Oriëntaalse gouden amber, oudh en ceder en sandelhout. Met deze weelderige noten is Concorde met recht een luxe eau de parfum – en een opmerkelijk Concorde-souvenir.

Salle Privée Concorde Eau de Parfum €190 via Salleprivee.com, Skins.nl en Perfumelaunch.nl