MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MAAK KENNIS MET e.l.f COSMETICS

NIEUW BIJ DOUGLAS

E.l.f is de afkorting van EYES LIPS FACE, dit Amerikaanse cosmetica-merk heeft zich in vijftien jaar tijd geliefd gemaakt met weggeefprijzen voor begeerlijke beauty-producten.

De inspiratie van e.l.f-oprichters (vader en zoon Joey en Alan Shamah) waren discountwinkels waar ze en masse allerlei vrouwen zagen shoppen die ladingen goedkope cosmetica kochten. Hun idee: het produceren van trendy kwaliteitsmake-up voor slechts 1 of enkele dollars. Denk aan een uitstekende Concealer voor slechts €5. Ze vonden fabrieken die geloofden in hun visie en draaiden in no-time een record omzet.

Naast de aantrekkelijke prijzen zit e.l.f Cosmetics boven op de trends. Er schijnt in Amerika een groot team te zitten dat constant producten sourced die vervolgens razendsnel in onder andere Shanghai worden gemaakt.

Sindskort is e.l.f Cosmetics te koop in Nederland bij Douglas. E.l.f producten vallen op door hun minimalistische vormgeving en stijlvolle typografie. Jazeker het oogt hip, en dat in combinatie met de lage prijzen (die wel iets hoger zijn dan vroeger) maakt e.l.f interessant. De collectie is breed en omvat zowel skin care (van boosters tot bubble maskers) als gekleurde make-up en penselen. Opvallend zijn de onderscheidende tools waaronder de mooi vormgegeven Precision Swirl Foundation Brush 106 (€12) met een fijne handgreep voor het perfect aanbrengen van foundation.

De borstel is stevig en bevat een soort van reservoir waarin je de foundation aanbrengt. E.l.f Foundation koop je al voor €9. Net als de voor deze zomer onmisbare Shimmer Highlighting Powder. Een mascara kost €5, de Makeup Mist Fixing Spray €6 en de Tone Adjusting Face Primer €9.

E.l.f Cosmetics via Douglas filialen en douglas.nl #playbeautifully

Door Sophie-Celine Hamer