MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

BUCKETLIST BEAUTY ADRESJE

VAN KRUIDENTHEE TOT COLOGNES

Ben je ook kien op geheime adresje? Voor op je bucketlist: een bezoek aan Officina Profumo Santa Novella in Florence. Of ervaar het gelijknamige merk in Nederland.

In de 13e eeuw begonnen in Florence Dominicaanse monniken met het maken van kruidenremedies die sinds 1614 worden verkocht via de Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, een apotheek die grenst aan de ingang van de Santa Maria Novella basiliek, de eerste en grootste basiliek van Florence

Deze apotheek, met een interieur uit 1848, verkoopt naast de traditionele kruidenproducten ook hedendaagse huidverzorgingsproducten, kruidenthee, likeuren, geurkaarzen, oliën en parfums. Er is tegenwoordig ook een Tearoom en je ziet planken vol verpakkingen die vroeger gebruikt werden voor lotions en zalfjes, je ziet ook lijsten met ingrediënten en oude receptenboeken.

De beroemde Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella heeft tegenwoordig ook filialen in New York, Los Angeles en Tokyo. In Nederland verkoopt de mini-beautyketen Babassu (o.a Amsterdam, Leiden, Den Haag, Wassenaar) producten van het legendarische merk waaronder frisse Colonia’s als heerlijke zomerbriesjes.

Acqua di Colonia Fresia via mlebshop@babassu.nl