DIT YSL ICOON IS VERNIEUWD

ZO GEBRUIK JE YSL TOUCHE ECLAT HIGH COVER

Het is begin jaren negentig als beginnend make-upartist Tom Pecheux ontdekt hoe YSL Touche Éclat zijn vak verandert.

Tom Pecheux glundert: “Ik gebruikte YSL Touche Éclat al vóór het product beroemd werd.” Pecheux, sinds 2017 YSL Global Beauty Director, duikt terug in de tijd. “Op het moment dat YSL de pen zevenentwintig jaar geleden lanceerde, stond make-up vooral in het teken van ‘no make-up make-up’, oftewel: er zo ‘normaal’ mogelijk uitzien. Opeens was er dat handige click-click pennetje dat in een paar streken zorgde voor dekking en een stralende huid. Zoals je weet heb ik altijd gehouden van een glowy, healthy-looking huid. Dit highlighting-product sloot daar perfect bij aan.”

De magische gouden pen is al jaren een veel gekopieerde bestseller. Nieuw is Touche Éclat High Cover, een verhelderende concealer om de teint iets sterker te camoufleren. Pecheux: “Dit is een perfect product voor onder de ogen, en voor als je last hebt van donkere oogleden. Het is ook ideaal voor het bedekken van een puistje.”

Tom Pecheux adviseert de concealer aan te brengen ónder de Touche Éclat le Teint foundation, verkrijgbaar in dertig tinten. “Ten eerste voelt het psychologisch altijd meteen beter als je donkere kringen, vlekken of andere onvolkomenheden in je gezicht verdoezelt. Ten tweede zul je waarschijnlijk minder foundation gebruiken als je eerst de Touche Éclat High Cover aanbrengt. Voor de hoogste perfectie: breng na het aanbrengen van de Touche Eclat High Cover de foundation aan.”

Hoe je de juiste tint van Touche Eclat High Cover kiest, hangt af van wat je wilt wegtoveren, zegt Tom Pecheux. “Voor het bedekken van donkere kringen onder de ogen is de algemene regel om te zoeken naar een iets lichtere tint dan de natuurlijke huidskleur.”

Pecheux waarschuwt dat puistjes een andere benadering vergen: “Een puistje heeft volume en vangt dus licht op waardoor de pukkel nog groter lijkt. Kies dus een Touche Eclat High Cover tint die niet lichter is dan je eigen huidskleur. Is het écht een irritant opvallende puist, pak een wattenstaafje en breng hiermee als finishing touch wat poeder aan op het topje, zodat de plek geen licht weerkaatst.”

 YSL Touche Éclat High Cover €39,50. YSL Touche Éclat le Teint €52,50 via ysl.com

Vorige
Vorige

GAMES OF THRONES PRONKSTUKKEN

Volgende
Volgende

SCHOON MET AESOP