MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

VAN BLINGNAGELS TOT EYE POPPING 3D NAILART

NAGEL ZOMER TRENDS

Fel gelakte vlijmscherpe nagels als klauwen, blingnagels als juwelen en eye popping 3D nailart. De voorhoede draagt het.

Op de catwalks legt de onopvallende nude nagel het steeds vaker af tegen waanzinnige nagelstyling. Voor Moschino S/S 2019 bedacht de Amerikaanse @misspopnails gestreepte nagels die perfect pasten bij de collectie. De Canadese manicurist Gina Edwards, met klanten als Gigi Hadid en Bebe Rexha, lakte grafische patronen voor de show van Christian Sirano.

Achter @nailson7th schuilt Jenny Bui. Haar specialiteit is vlijmscherpe nagels bezet met Swarovski kristallen, haar bekendste klant is rapper Cardi B (3). De veelzijdig Mei Kawajiri post als @nailsbymei nagels als mini-kunstwerkjes. De Japanse ‘nail technician’ Eichi Matsunga overtreft iedereen met 3D nagels voor onder anderen Nicki Minaj.

 “Nagelstyling is tegenwoordig standaard bij shows en shoots”, zegt de Nederlandse nagelstylist Frédérique Olthuis. Nagelstyling kan volgens haar alles zijn tussen een clean manicure en 30 cm lange 3D nagels met bedels en piercings. “Als nagelstylist is het belangrijk om oog te hebben voor wat het beste bij een shoot of show look past”, zegt Olthuis. “Soms vraagt een look om subtiele nail art. Dan kies ik een cleane manicure met een klein art detail op een of twee nagels. Nail art is geen trend meer, maar wordt bepaalt door het team, modehuis of magazine. Soms weet je, als je met een bepaalde fotograaf gaat werken bijvoorbeeld, dat je all out kan gaan.”

Illustrator Roxy van Bemmel kleurt haar nagels deze zomer in felle tinten groen en oranje. “Het zijn de kleuren waar ik vaak naar grijp in mijn werk omdat ze zo knallen en eigenlijk net nergens bij passen. Op nagels werkt het als tof kleuraccent bij elke look.