MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

CHANEL COLLECTIE FALL/WINTER 2019

NOIR ET BLANC DE CHANEL, MET EEN SPARKLE OF GOLD

De gloednieuwe Chanel make-upcollectie heet Noir & Blanc. “Zwart en wit zijn van een absolute schoonheid,” zei Gabrielle Chanel ooit.

Het is Lucia Pica gelukt om een frisse kijk te geven op de twee iconische Chanel kleuren. De Italiaanse Pica – ze werkt sinds 2015 als Global Creative Make-up & Colour Director van Chanel – ontwikkelt niet alleen alle make-up, ze is ook verantwoordelijk voor alle make-up voor de Chanel shows.

Sinds haar aanstelling heeft Pica mij al met talloze bijzondere beauty concepten verrast. In de najaars/winter 2019 Collectie staan zwart en wit centraal. De Chanelkenner weet dat deze non-kleuren al decennia terug door Gabrielle Chanel zijn verheven tot elegante, tijdloze iconen voor Maison Chanel: “Vrouwen denken aan alle kleuren, behalve aan de afwezigheid van kleur. Ik heb gezegd dat zwart het helemaal heeft. En wit ook. Ze zijn van een absolute schoonheid. Ze vormen de perfecte combinatie,” zei Gabrielle Chanel eens. Met dit in haar achterhoofd, bracht Luca Pica de kenmerkende grafische kleuren tot leven in een opwindende make-upcollectie.

Rouge Coco Gloss bestaat uit 2 weelderige tinten gloss: Chrystel Clear is transparant met een subtiele glitter top coat en Laque Noire is een kersenzwarte lipgloss, zelf draagt Pica Laque Noire voor een chic effect graag over Matte Rouge Allure.

Twee oogpotloden, genaamd Stylo Yeux Waterproof, bestaan eveneens in een zwarte en witte versie. Blanc Graphique is een uniek en verhelderend wit potlood dat neigt naar grijs. Het is de tegenpool van Noir Intense, een extreem diepzwart oogpotlood.

De vernieuwde versies van de matte Les 4 Ombres is rijk aan pigmenten en de toegevoegde balm zorgt voor een fluwelig balmy effect. Les 4 Ombres komt in 2 varianten, Modern Glamour bevat vooral contrastrijke kleuren waaronder koel wit en ijzig zilver, grijs en intens matzwart.

Wit, maar dan met een subtiele glitter glamour glans is een van de twee Ombre Première Top Coats. Het tegenbeeld van Carte Blanche is Pénombre een helder zwart met goudkleurige reflectie voor een zwoel effect. Het sprankelende goud sluit naadloos aan bij het doorzichtige Gel Pailleté, wederom een uniek en typisch Lucia Pica product dat je bijvoorbeeld aanbrengt op je decolotté.

Tot slot, de perfecte afsluiter van de Noir et Blanc collectie is Le Vernis, met 1 intens zwarte en 1 ondoorzichtig puur witte nagellak. Klassiekers! En zo is het Noir et Blanc verhaal helemaal rond!

Les 4 Ombres €54 Ombre Première Top Coat €35 Rouge Coco Gloss €32 Stylo Yeux Waterproof € Le Volume Ultra-Noir €35 Rouge Allure Velvet Extrème €37 Rouge Allure Liquid Powder €37 Le Vernis €26 Le Gel Pailleté €45. Te koop via Chanel.com @chanelbeauty

Le Gel Pailleté