MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

WAT EEN FIJNE MULTIFUNCTIONELE BLUSH

ROUGE BUNNY ROUGE

Afgaande op de vrolijke naam zou je het niet zeggen, maar het Britse cosmetica- en parfummerk Rouge Bunny Rouge (opgericht in 2006) is een ode aan het Victoriaanse tijdperk. Je ziet dit enerzijds aan de sober zwarte verpakking, vaak rond als een hoedendoos uit de Victoriaanse tijd. Anderzijds is RBR een ode aan de Victoriaanse vrouwen die zich niet langer lieten onderdrukken, en de opkomst van romantische kunst en literatuur.

Wat kunst betreft: onlangs inspireerde het Britse merk haar hergeformuleerde Blush Wands Flowers & Portraits qua kleurstellingen op de sfeervolle schilderijen van onder andere Klimt, Renoir en het romantische werk van Rossetti. De basis van de blush is een droge olie, het voordeel hiervan is dat je met deze multifunctionele highlighterstick fijn kan blenden en ‘em ook kan gebruiken als oogschaduw en lipstick. Lichtgevende pigmenten zorgen voor een stralend effect.

Check ook de Rouge Bunny Rouge skincare-lijn, waaronder de nieuwe Skin Perfection Powder met oplichtende pigmenten en een fijne, erg zachte textuur.

Blush Wands Flowers & Portraits €31. Verkrijgbaar bij Retreat, Van Oldebarneveltstraat 123, Rotterdam. Retreat.nl