MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

SKINS X VILHELM

Het Amerikaanse Vilhelm Parfumerie slaat de handen ineen met het Nederlandse Skins Cosmetics met als resultaat een eau de parfum met heerlijke houttonen. Meer een mannengeur dan een vrouwengeur, maar ook op een vrouw kan deze warme comfortabele geur ook zeer aantrekkelijk ruiken.

Opgericht in 2015, met tegenwoordig zo’n 25 parfums, is Vilhelm een redelijk jong parfummerk, dat al een flinke fanbase heeft opgebouwd met originele, luxe parfums. Skins Cosmetics, is 20 jaar geleden opgericht en is dé parfum destination met veel exclusieve geuren die je in Nederland nergens anders koopt, zoals Skins x Vilhelm, een eau de parfum met als topnoten fris bergamot, jeneverbes zwarte thee.Verder is Skins x Vilhelm een samensmelting van de hartnoten lavendel en leer in combinatie met romig sandelhout, brandend palo santo en bloeiende gele bloemen.

Vilhelm oprichter Jan Ahlgren bouwt zijn geuren altijd rondom een verhaal waardoor een geur tot leven komt dat zich dit keer afspeelt in Amsterdam. Stel je een scène voor die recht uit de verbeelding van David Lynch komt. Je staat voor een heel bijzonder hotel. Achter je, valt de nacht door de grachten en fluistert de beloften van de vele genoegen van de stad. De deuren gaan open. Een vlaag van sandelhout lokt je naar binnen. Geschilderde ogen en een zachte stem begroeten je als rook van brandende Palo Santo-krullen in de lucht. Je zou kunnen zweren dat de gele bloemen die op de muur zijn gespoten bloeien voor je ogen. Je telefoon, meestal een reddingslijn, ligt vergeten in je hand als je ontwaakt voor deze nieuwe realiteit. Welkom in een wereld als geen ander, waar de enige valuta de adrenalinestoot van mogelijkheden en nieuwsgierigheid is.

Skins x Vilhelm eau de parfum 100ml €210 10ml €35. Via Skins.nl