MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ZEN IN DE SALON

Mirror Mirror hoofdredacteur Georgette Koning ontdekt meditatief nagellakken.

Van alle in-house beauty-bezigheden priegel ik het liefst aan mijn nagels. Lekker lakken en flink vijlen met een glasvijl, dat zijn de beste. Ik vind dat gepriegel niet alleen een aangenaam tijdverdrijf, maar het is ook noodzakelijk. Mijn nagels groeien namelijk als raketten, ze zijn ook oersterk.

Kennelijk ben ik gezegend met een flinke dosis keratine, een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in nagels, haar en huid. Bij een keratine-tekort zijn je nagels broos en dus breekbaar.

De populaire gellak manicure-behandeling is dus aan mij als nagelfetisjist niet besteedt. Maar ik begrijp al die vrouwen die niet meer zonder kunnen, immers gelnagels blijven zo’n twee tot drie weken perfect zitten en zijn een uitkomst voor wie geen zin of tijd heeft om zelf te kwasten. Of onhandig is.

Omdat mijn lakcollectie aanzienlijk is met zo’n honderd verschillende tinten, lak ik me suf. Als de tijd het toelaat lak ik elke dag een andere kleur, of een mooi motiefje. In Amsterdam zit trouwens Lakwerk, een van de weinige salons die is gespecialiseerd in nailart. Een panterprintje, een sterrenhemel, een bloemboeketje, ze doen het!

Over nageltrends valt meer te vertellen dan je zou denken, daar kwam ik achter na een interview met de meest beroemde ‘nail technician’ ter wereld Marian Newman die zelf durft te stellen dat zij het was die nagels linkte aan high fashion. De Britse introduceerde in 1997 als eerste een speciaal ‘nagelteam’ voor modeshows en verzorgde de nagels van alle topmodellen, zoals Kate Moss (‘she adores nude’, zei Newman) en bedacht waanzinnig nagels voor sterren als Lady Gaga, Rihanna en Björk.

Newman vertelde dat de airbrushen in opmars is. Het voordeel van die techniek is dat je in een paar seconden een prachtig ombré-effect met verschillende tinten kan creëren. Nog een trend: lange trashy nails met kristallen. Zie het als juwelen op nagels in plaats van in je oren. Verder had Marian Newman een doorkijknagel-crush, wat klinkt als typisch iets voor gevorderden en do not try this at home.

Zelf ontdekte ik in New York een nagelsalon waar klanten hun nagels kunnen laten lakken onder het genot van een speciale meditatie-app die even lang duurt als het lakken van de nagels.

Ideetje wellicht voor Nederlandse nagelsalons? Zelfs ik zou meteen een laksessie boeken!

Eerder gepubliceerd op The Treatwell Files