MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MONDKAPJES  & MASKNE

Je kon er op wachten, het eerste persbericht dat het dragen van een mondkapje in verband brengt met huidirritaties. Inderdaad een belangrijk punt en een onwelkome ontwikkeling. En zeker niet het laatste bericht hierover.

Plotseling een geïrriteerde huid, roodheid maar ook acne komen aanwijsbaar door het intensief dragen van een mondkapje. De oorzaken zijn onder andere de wrijving van het masker op de huid, in het bijzonder langs de maskerlijn. Je kunt maskne voorkomen door het dragen van een masker van ademende stof met een goede pasvorm met minstens twee laagjes stof. Vermijd synthetische materialen en elastiekjes.

Om irritatie snel te verlichten, probeer dan eens Toleriane Ultra Dermallergo Serum van La Roche-Posay, verrijkt met neurosensine dat de gevoeligheid van de huid aanzienlijk vermindert. Breng na het reinigen een hydraterende verzorging aan zoals de Toleriane Ultra om de irritaties te verzachten. Toleriane Ultra 8 is een frisse ultralichte mist die ook irritatie verzacht en frist de huid op.

La Roche Posay. Toleriane Ultra Dermallergo Serum 20ml €26,50, Effaclar Zuiverende Schuimende Gel 200ml € 13,95. Ultra 8 45ml € 16,95.