MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

WOW: DIPTIQUE IN AMSTERDAM

In de beauty- en wellness wereld is diptyque zonder twijfel één van de mooiste merken. Onlangs opende het Parijse merk in Amsterdam een heuse diptyque winkel, de ultieme cadeaut destination!

Diptyque mag dan wel vooral bekend staan om de heerlijke – bougies parfumées – de geurkaarsen dus, die ze zelf ontwikkelen, maar onderschat ook al hun andere geurverspreiders en de parfums niet, met het legendarische L’Eau ontwikkelt in 1968 en nog steeds een succes.

De eerste diptyque winkel opende in 1961, in een kleine hoekpandje aan de Parijse Boulevard Saint-Germain, en werd opgericht door drie creatieven Christiane Montadre-Gautrot, Desmond Knox-Leet en Yves Coueslant, allen actief op het gebied van interieur-artikelen waaronder kussens en behang. In hun eerste winkeltje, het is nog altijd open, zelfs de stoel Desmond Knox-Leet staat er nog, verkocht het trio vooral interieurspulletjes. In 1963 voegden ze kwalitatief perfecte geurkaarsen toe: een instant succes.

Diptyque geurkaarsen zijn inmiddels verworden tot statussymbool. Elk jaar is het uitkijken naar de nieuwe Kerst-serie, daarover later meer. Al wel te koop is de unieke Diptyque Xmas 2020 Advent Calendar (€350).

Op parfumgebied gingen de Fransen onlangs een samenwerking aan met Bas Meeuws. De Nederlander vertaalde verschillende geursensaties van onder ander Eau de Sens en Ombre dans L’Eau (100ml €108) naar schitterende bloemstilleven fotografie die de verpakkingen siert.

Voor degene met een cadeau-blackout, rep je naar diptyque in Amsterdam, en je slaagt altijd. Natuurlijk op gebied van huisgeuren en geurverspreiders (prachtig: de Hourglass Diffuser Baies) en parfums. Maar in de nieuwe gezellige winkel ontdek je ook de mooiste lucifers, zeepjes, kaarsendovers opschrijfboekjes met geparfumeerde blaadjes en de iets minder bekende body care-lijn.  

 

Diptyque. Prinsengracht/hoek Runstraat, vlakbij Skins Cosmetics. Online verkrijgbaar via skins.nl