MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

THE SLIM GLOW MATTE VAN YSL

Zou er een prijs bestaan voor beauty-vormgeving, dan is de The Slim lipstick van YSL Beauty de ultieme winnaar. Maar deze slanke lipstick is meer dan prachtige vormgegeven product. De nieuwe variant is de The Slim Glow Matte.

Wat het verschil is tussen de nieuwe Slim Glow Matte en het origineel, The Slim? We vroegen het aan Slim bedenker Tom Peacheux, YSL’s arstistiek directeur van alle beauty producten. “The Slim is simpelweg mat met een schitterende matte finish; The Slim Glow Matte bevat parelmoerdeeltjes die voor een heldere gloed zorgen – vergelijkbaar met de matte verf op de muren die bij avondlicht toch een zachte glans lijkt te vertonen. Het is dus niet glossy, niet satijn glanzend – het is mat maar dan met een subtiele gloed

Het concept van deze collectie is ‘Illicit Nudes’; nu is ‘nude’ sowieso altijd al een terugkerend thema in de collecties van YSL Beauté. Waarom is het zo belangrijk?

“Nude  staat  voor  een  bepaalde  controverse,  zelfs  een beetje als oneerbiedig, maar er schuilt net zo goed een zekere sophisticated uitstraling in nude; en dat is altijd een  belangrijk  facet  geweest  van  YSL  Beauté.  Kleur, textuur, schitterende kleding; al deze elementen zorgen voor  plezier.  Daar  voegen  we  een  bepaalde  speelse gevoeligheid  aan  toe,  omdat  voor  een  sophisticated look  heus  niet  alleen  een  sprekende  of  donkere  kleur nodig is – in sommige gevallen staat nude net zo goed voor tederheid.”

Hoe weet je welke finish het best bij je past?

“Dat hangt vooral ervan af welke textuur je prettig op de lippen  vindt  voelen. The  Slim  Glow  Matte  voelt  als fluweel  maar  heeft  een  matte  finish  –  dit  is  een gigantische verbetering  wat betreft de technologie van een matte  lipmake-up. Voorheen kon zo’n finish vrij snel droog aanvoelen. Bovendien zorgen de parelmoerdeeltjes dat je lippen een bepaalde stralende gloed en helderheid houden.  Mat of glans: het ligt eraan wat  je  graag  draagt, zolang  je  maar  je  eigen  keus maakt, uniek en bovenal ‘jezelf’ bent!  

YSL Beauty, The Slim Glow Matte €38,75 12 Shades. Via ysl.com