MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ESTRID: VEGAN SELF-CARE VOOR VROUWEN

In 2019 lanceerden vier Zweedse ondernemers Estrid. Samen vroegen ze zich onder andere af waarom scheermesjes zo duur zijn en waarom veel vrouwen scheermesjes voor mannen gebruiken?

Interviews met honderden vrouwen over hun scheergewoontes maakten de Estrid-oprichters duidelijk dat ze niet de enigen waren met dergelijke vragen. Ook vroegen de vier ondernemers zich af waarom vrouwen bang zijn om hun lichaamshaar te tonen. “Scheren zou een keuze moeten zijn. Estrid is onze manier om de macht over ons lichaamshaar terug te nemen. Het is tijd om oude (schoonheids-) idealen gedag te zeggen.”

Het businessmodel van Estrid is gebasseerd op de terugkerende behoeften van klanten. Estrid biedt daarom via estrid.com verschillende abonnementen aan die aansluiten op verschillende scheergewoontes.  Een Estrid startkit kost €9,95 en bestaat uit een stalen houder, een muurhouder en twee mesjes. Als je een abonnement neemt, krijg je zo vaak als nodig voor €9,95 vier vervangende mesjes.

De doos en de producten zijn mooi vormgegeven. (Cadeautip!) Het scherpe scheermes met en de mesjes zijn speciaal ontworpen om de vormen van het vrouwelijke lichaam te volgen. De zachte glijstrip van het scheermes is vrij van dierlijke ingrediënten, dus vegan.

Naast het scheermes bevat de collectie een betaalbare verzorgingslijn met drie vegan producten, een Estrid Body Lotion (250ml €8,95), Estrid Shave Cream (150ml 8,95) en Estrid Body Oil Wash (250ML €10,95).