MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

TANDPASTA’S ZONDER MICRO PLASTICS

Onlangs wijdde talkshowhost Eva Jinek in haar programaa een item aan microbeads in verzorgingsproducten waaronder tandpasta. Jinek vertelde hoe haar kind tandpasta zag als een soort snoep en het gretig doorslikte. In het geval van Niyok tandpasta is dat geen probleem.  Jinek-gast Teun van der Keuken (Keuringdienst van Waren) bracht bij Jinek de Beat the Microbead-app onder de aandacht. Met de gratis Beat the Microbead-app kun je makkelijk zien of een product plastic bevat.

Het vorige jaar in Nederland gelanceerde Niyok, maakt biologische, vegan tandpasta’s op basis van kokosolie zonder microplastics. Het merk startte met drie verrukkelijke smaken en voegde onlangs drie nieuwe producten aan de collectie toe.

Heerlijk fris is Spearmint (75ml €6,95). Er is ook tandpasta voor baby en kids in Framboos-Aardbei smaak (75ml €6,95) en een Peppermint & Citroensmaak mét fluoride (75ml €6,95). Niyok tandpasta’s zijn romig en hebben een zacht schuimende textuur. Na het poetsen voelen je tanden ook echt schoon. Noem het gerust een ongevaarlijke poetsverslaving.

Niyok tandpasta’s zijn te koop o.a. via degroenedrogist.nl, vitaminstore, natuurzuiver.nl en de luxe drogist.