MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

LOÏS LEE: MOON MAGIC SERUM

Retinol is een vitamine A en zorgt ervoor dat cellen meer proteïne aanmaken met als voordeel fijne rimpeltjes worden glad getrokken. Een nadeel is er ook.

Het nadeel is dat best veel mensen gevoelig zijn voor retinol, met als bij-effect o.a. roodheid, droogheid of erger een huidschilfers. Omdat het middel ook intens is, kun je het niet elke dag gebruiken, en bij voorkeur ’s avonds want in combinatie met (zon) licht kan het irritaties opwekken. Middeltjes met retinol is dus zeker niet geschikt voor een gevoelige huid.

Entree: het eeuwenoude bakuchiol dat de laatste tijd een flinke opmars maakt als anti-rimpel wonder cosmetica-ingrediënt en als alternatief voor retinol. Het Nederlandse huidverzorgingsmerk Loïs Lee, opgericht door Debbie van Weelden, lanceerde onlangs een bakuchiol nachtserum in maximale dosering met 1% bakuchiol, de sterkste variant. Het Moon Magic Serum van Loïs Lee heeft een opvallende blauw/groene kleur – vandaar volgens Debbie de magische Moon-naam – en kent geen bijwerkingen. Het super potente serum bevat geen water, maar olie en je kunt het mengen met nachtcrème. Ook zeker het proberen waard bij acne-probelemen en pigmentvlekjes.

Het Moon serum is vrij van vul-, geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en syntetische ingrediënten die niets bijdragen aan een gezonde huid. Let the magic begin!

Loïs Lee, Moon Magic Serum 30ml €110. Via loislee.nl