MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

HAPPY HAAR MET HAPPY SOAPS

De zogenaamde solid bars – oftewel beautyproducten in zeepvorm zijn bezig met een flinke opmars. Deze 100% plasticvrije eco bars zijn hét milieu-alternatief voor vloeibare producten. Ze  bevatten geen microplastics en minder of geen conserveringsmiddelen en zijn dus beter voor huid en haar.

Het Nederlandse HappySoaps werd opgericht door de broers Marcel en Marco Koers. Zij merkten dat steeds meer consumenten van plastic af willen. Om in deze groeiende behoefte te voorzien, introduceerden ze HappySoaps, alle producten zijn handgemaakt in Nederland en vrij van palmolie. Wij probeerden de HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar (nu tijdelijk uitverkocht) voor met name roos en normaal haar, maar ook geschikt als zilvershampoo. De zeep bevat frisse lavendel, shea butter, olijfolie met antioxidanten en verstevigende quinoa. Volgens de gebruiksaanwijzing wrijf je de bar met natte handen tussen je handpalmen, maar de bar rechtstreekt door je haar wrijven kan ook, dat blijkt handiger. Het schuimt prima. Gebruik je ook de conditioner dan is het advies om de harde bar eerst even op te warmen in warm water. Belangrijk is om na het wassen de zeep te bewaren op een droge plaats. Door het gebruik van 1 solid eco bar belanden er 3 à 4 plastic shampooflessen minder in het milieu. Bars zijn over het algemeen ook goedkoper dan shampoo’s in flessen.

Om de plasticvrije revolutie niet te beperken tot de badkamer, introduceert HappySoaps Home Care: volledig plasticvrije huishoudproducten voor in de keuken. Consumenten kunnen plastic schoonmaakmiddelen vervangen voor duurzame producten zoals afwaszeep en vlekkenzeep, waar geen grammetje plastic, palmolie of andere rotzooi aan te pas komt. Door de slimme samenstelling van de natuurlijke ingrediënten blinkt de keuken na een lekkere schoonmaakbeurt minstens net zo schoon.

HappySoaps. Shampoo Bars 70gr €8,75 – 90-110 wasbeurten. Een giftbox met 3 shampoo bars €24,95. Via happysoaps.com