MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

IN VUUR & VLAM: BALMAIN X TRUDON

De Franse top kaarsenmaker Cire Trudon (sinds 1643) is een eenmalige geurkaarsen samenwerking aan gegaan met het Parijse modehuis Balmain.

Olivier Rousteing, de ontwerper van Balmain is al jaren een fan van Cire Trudon. De bestseller Ernesto, met als basisnoten tabak, mos en leer, is zijn favoriet. Zijn studio staat er vol mee.

De Balmain x Trudon geurkaars is geinspireerd op de stoere Ernesto en kreeg een bloemrijke, vrouwelijke twist. De glazen kaarsenhouder is voorzien van typische Balmain zeemansstrepen in goudfoliedruk, het embleem is uitgevoerd in fluweel met goud. Deze kruidige kaars is een gelimiteerde editie en verkrijgbaar in twee maten waaronder een exemplaar van bijna drie kilo. Daar kom je prima de winter mee door.

De wax van alle Cire Tudon kaarsen bevat o.a. palmolie, rijst, soja en kopra. Hiermee mag Cire Trudon zich op een paar procentjes na 100% plantaardig noemen. Belangrijke tip schaf een lontknipper aan en hou de lont zo kort mogelijk, dat voorkomt walmen.

Balmain x Trudon €110 270 gr ca. 55 branduren. €600 2,8 gr ca. 300 branduren. Te koop vanaf donderdag via Skins Cosmetics Laren, Babassu Amsterdam en Parfumerie Celeste Den Haag.