MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MAISON REBATCHI: JASMIN SATIN

Vanaf het moment dat Mohamed Rebatchi ‘lucht’ kreeg van geuren, wist hij dat de parfumerie zijn toekomst zou worden. Op zijn 24ste richtte hij zijn eigen parfumhuis op: Maison Rebatchi.

Als jongeman hield Mohamed Rebatchi van motorrijden. In zijn thuisland Algerije maakte hij eens een overgetelijke motortocht door velden bloeiende jasmijn. Oh jasmijn! De Franse parfumeur Karine Dubreuil kreeg carte-blanche van Rebatchi om met zijn jasmijnherinnering aan de slag te gaan en een parfum te creëren. Dat werd de gelukzalige geur Jasmijn Satin, denk aan bedwelmende witte bloemen gevangen in een geur als een weldaad voor de zintuigen, intens én toch subtiel.

Jasmin Satin opent groen met gardeniablad, vervolgens ontplooien er niet één, maar twee soorten jasmijn, eentje uit India en de ander uit Egypte. Maar vlak de bijdragen van oranjebloesem en lelietje-der-dalen niet uit. Jasmin Satin doet denken aan dat magische moment wanneer de blauwe zee schittert en lichtbundels door de schaduwen van geurige cederbossen dringen met een explosie van geuren tot gevolg.

Maison Rebatchi, Jasmin Satin, 50ml of 100ml €96 of €150. Verkrijgbaar via retreat.nl of bezoek de Retreat boutique in Rotterdam