MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MARY KATRANTZOU X BVLGARI

Opeens was ze er, Mary Katrantzou. Ruim twaalf jaar geleden schudt de modeontwerpster na haar afstuderen aan de Londense Central Saint Martins de modewereld op met kleurige jurken die worden aangeschaft door musea en verzamelaars. Bijzonder en nieuw zijn de precieze digitale prints die als trompe-l’oeil-motieven de ontwerpen sieren.

Met name Katrantzou’s jurken met edelstenenprints moeten goed in de smaak zijn gevallen bij Bvlgari. Logisch dat de Romeinse juwelier de van oorsprong Griekse ontwerpster benaderde voor een samenwerking. 

Mary Katrantzou x Bvlgari is een kleurrijke droomwereld, waarvoor de Queen of Prints niet alleen een drietal Serpenti-tassen heeft ontworpen, waaronder de Metamorphosis minaudière, Bvlgari’s eerste clutchtas. Met meesterparfumeur Alberto Morillas creëerde ze bovendien de Omnia Capsule Edition by Mary Katrantzou, inclusief een nieuw eau de parfum.  Voor zowel de accessoires als het eau de parfum geldt dat optimisme en uitbundigheid de boventoon voeren. 

Omnia by Mary Katrantzou is een overtuigende bloemengeur, met als topnoot de sprankelend mandarijn die een fris contrast vormt met vijgenblad. De hartnoot is gevormd rondom Katrantzou’s favoriete bloem, de genereuze gardenia, en gemengd met een zachte mediterrane oranjebloesem. Tot slot weerspiegelt de diepgang van blond wood in combinatie met een houtachtige muskus een krachtige sensualiteit. Het vormt de verrijkende basis van dit bijzondere eau de parfum.

De warme kleuren van de Omnia infinity-flacon verwijzen zowel naar het explosieve kleurenpalet van Katrantzou als naar Bvlgari’s edelstenen. Zo is de cirkel rond.

Omnia by Mary Katrantzou Eau de Parfum. 65ml €99. Via Douglas. Mary Katrantzou x Bvlgari Metamorphosis minaudière, Bulgari.com.