MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ZEN MET MAISON MARGIELA

Maison Margiela lanceerde in 1994 Replica, een parfum collectie met eigenzinnige geurbelevingen. De nieuwste en veertiende creatie is het bloemige Matcha Meditation voor een Zenmoment.

Net als bij alle andere Replica creaties, waaronder ‘Lazy Sunday Morning’ of By The Fireplace is deze compositie geïnspireerd door een bekende herinnering: in dit geval een rustgevend gevoel dat je ervaart wanneer je thuis bent, wegdromend bij de verzachtende stoom van een kopje thee, matcha thee in dit geval. En ruikt dit parfum ook naar de beroemde Matcha thee? Zeker!

“Het idee voor Matcha Meditation is voortgekomen uit een ervaring van enkele jaren geleden, toen ik een traditionele thee proeverij mocht ervaren,” zegt parfumeur Maurice Roucel. “Matcha thee heeft onmiskenbaar rustgevende eigenschappen. Het vermindert je stressgehalte en stimuleert kalmte maar stelt je ook in staat om te focussen. Met dit parfum wilde ik het warme/koude contrast van de groene thee poeder vangen: enerzijds de meest groene geurnoot die er is, en anderzijds een warme en comfortabele basis met een verslavend akkoord van witte chocolade. Een puur moment van geluk en zintuiglijkheid.”

Matcha Meditation is een verfrissende, elegante bloemige compositie waarin eerst het stralende groene thee akkoord met een essence van bergamot tot uiting komt. Een romig matcha-akkoord, een stralend oranjebloesem absolute en een jasmijn akkoord volgen, die aangevuld worden met ontspannende warme hintjes van een Siam absolute hars en een mos akkoord.

Maison Margiela. Matcha Meditation eau de toilette 100ml €97. Via Iciparisxl.nl