MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ALS WATER

Wie kent L’Eau d’Issey van de Japanse designer Issey Miyake niet? Dertig jaar na het uitkomen van deze klassieker ziet A Drop d’Issey het licht. Een nieuwe geur voor vrouwen, innovatief, vrolijk en optimistisch. Net wat we in deze onzekere tijd nodig hebben. Ook voor de liefhebber van seringen, mmm.  

Natuur heeft altijd een grote rol gespeeld in het werk van Issey Miyake. Parfumeur Ane Ayo van A Drop d’Issey, ze leerde het vak in het Zuid-Franse epicentrum van de parfumerie Grasse, haalde haar inspiratie uit de wonderen van de natuur. Over haar inspiratiebron voor A Drop d’Issey zegt ze poetisch: “Om datgene te onthullen dat met het blote oog niet zichtbaar is, om elk detail van een geur tot stand te laten komen, alsof je de verrassingen van het hart als het ware wilt verbergen.”

Ayo doelt onder andere op de sering, een ‘stille bloem’ die ze opnieuw componeerde alsof de bloem apart is genomen om haar subtiele geheimen af te geven. De sering vormt het hart van deze supervrouwelijke compositie en wordt omringd door zacht ruikend amandelmelk in de topnoten. Om de nagebootste zonnige sering te versterken heeft Ayo een delicate oranjebloesem met roos gecombineerd zodat er een stralend boeket met een opwekkend bloemig hart ontstaat. Een accent van steranijs weerspiegelt ook weer de anijsachtige facetten van de sering. Actieve werkstoffen van jasmijn versterken de zonnige, omhullende facetten van de sering. De geur is muskusachtig, omhullend en geruststellend, als een comfortabele cocon.

De ronde, druppelvormige flacon is een ontwerp van Todd Bracher die eerder flacons voor Parfums Issey Miyake ontwierp. Vijf procent van het glas is afkomstig van gerecycled glas.

A Drop d'Issey by Issey Miyake, Eau de Parfum Spray 30 ml €57, Eau de Parfum Spray 50 ml €86, Eau de Parfum Spray 90ml €109, Shower Cream 200 ml €39, Body Lotion 200 ml €44. Via onder andere iciparisxl.nl