KENNISMAKING: BON PARFUMEUR

Het Franse Bon Parfumeur richt zich met spannende geuren op de meer nieuwsgierige parfumliefhebbers.

Bon Parfumeur werkt met jonge talentvolle ‘neuzen’ die de parfumerie op creatieve wijze benaderen met als doel: authenticiteit. Centraal staan; individualiteit, inclusiviteit en creativiteit. Bon Parfumeur’s belofte is dat op zijn minst 82% van de ingredienten van natuurlijke oorsprong moeten zijn. Veilige, synthetische materialen worden alleen gebruikt wanneer de noot niet bestaat in de natuur of wanneer het eventueel een allergische reactie kan veroorzaken.

Op dit moment bevat het assortiment 28 geuren, verdeeld over drie collecties:

Les Classiques - Moderne creaties, de klassiekers

Les Privés - Een uitzonderlijke en intense collectie met exceptionele ingrediënten

Les Collabs - Creaties die worden gecreëerd met andere artiesten

Discovery set Bon Parfumeur

De parfums zijn allemaal te herkennen aan hun driecijferige nummers en hun kleurrijke labels. Ze passen allemaal in één van de volgende geurfamilies: cologne, bloemig, fruitig, amber & kruidig, hout, aromatisch, aquatisch en speciaal. Bon Parfumeur raadt aan om twee of drie geuren met elkaar te combineren. Op deze manier geven ze hun gebruikers de kans om hun eigen parfumeur te worden en om hun eigen geur te creëren die past bij hun wensen en stemming op het moment. Ook zijn alle geuren genderneutraal.

Bon Parfumeur is in 2017 opgericht door Ludovic Bonneton in 2017. Hij vertelt: “Het is ondenkbaar voor ons om een geur te limiteren aan een gender. Wanneer we een nieuwe geur willen creëren, is onze briefing aan de parfumeur erg vrij. Het gaat nooit om mannelijk of vrouwelijk. Dit is de volledige vrijheid, de carte blanche die we geven aan onze parfumeurs. We zijn altijd opzoek naar het exceptionele dat iedereen de kans geeft om hun personaliteit te uiten. We willen de andere kant op gaan dan de mainstream geuren en ingrediënten vinden die nog nooit eerder zijn gebruikt.”

Bon Parfumeur is onder andere te koop via De Bijenkorf.

Vorige
Vorige

FEEEST: DE CHANEL FACTORY 5 COLLECTIE

Volgende
Volgende

5 X MOOIE EYELINERS