MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

FEEEST: DE CHANEL FACTORY 5 COLLECTIE

Chanel n°5 viert feest! Let op: met 17 unieke Chanel Factory 5 limited editions. De feestelijke aanleiding is het 100 jarige bestaan van het meeste beroemde parfum ter wereld. Schrijf je nu vast in via chanel.com en bestel snel op dinsdag 29 juni!

Zeep vermomd als een schoensmeerblikje, een body-olie verpakt in een flesje smeerolie, showergel in een kloek verfblik, enzovoort. Verbaas je over de Chanel Factory 5-collectie. Qua ludieke verpakking is de collectie een knipoog naar de Chanel Fall/Winter 2014 Collectie waar de modellen zich waanden in een heuse supermarkt met louter Chanelproducten van Chanel Wattenstaafjes, Chanel wasmiddel tot Chanel verf.

In tegenstelling tot de producten uit 2014 met lege verpakkingen, zijn de 17 gelimiteerde Chanel Factory 5 producten (vooral romige bodyproducten) gevuld en geparfumeerd volgens de iconische bloemrijke n°5-formule.

Tijdens het componeren van de Chanel Eau de Parfum in 1986, stelt Jacques Polge vast dat: “N° 5 de vluchtige aard der dingen uitdaagt”. Door de eigenschappen van N° 5 te realiseren met nieuwe bouwstoffen van de moderne parfumerie, heeft hij aangetoond dat het parfum geweldig is en altijd zal blijven. Zijn Eau de Parfum, een stijlvolle schepping die nooit afdwaalt van de esthetiek van het origineel, is een wereldwijd succes geworden.

Vaak klinkt het woord modern nogal pretentieus. In 1921, als Gabrielle Chanel het parfum Chanel N°5 lanceert, is de geur wel degelijk een olfactorisch wonder van moderniteit.

Chanel Factory 5 chanel.com. De klassieker Chanel N°5 Eau de Parfum en N°5 L’Eau. Vanaf  €73