MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

SELAHATIN: HIGH-END TANDPASTA

Op een dag keek Kristoffer Vural naar een tube tandpasta en dacht dit moet anders. Met Selahatin wil hij eind maken aan het saaie tandpasta-ritueel. Zijn ambitie is groot: de Chanel worden op gebied van mondverzorging.

Vural heeft zich laten inspireren door zijn deels Noordelijk en deels Oriëntaals erfgoed. Zijn streven is om met Selahatin de ervaring van de essentiële dagelijkse poets routine naar een hoger niveau te tillen, vegan en met geuren als parfum composities. Hiervoor bedacht hij Collection No1 die bestaat uit drie unieke whitening tandpasta’s: Amorist, Escapist en Hypnotist.

Eerder probeerde ik Escapist, slechts een toefje op de borstel volstaat. Elk van de drie verkrijgbare tandpastageuren hebben een doordachte insteek en zijn net als bij parfum een compositie: gelaagd en complex. Escapist bevat de aroma’s van sinaasappel, kaneel en pepermunt. Het ruikt fris, maar gelukkig niet té sterk. Het zoetje van de sinaasappel is aangenaam.

Nieuw is Vesper, een witmaker met anijs, drop en kaneel. Heel fris, heel verslavend. Selahatin tandpasta’s zijn dermatologisch getest, vegan en gescreend door de Swedish Dental Association en zijn verpakt in speciale aluminium tube, vanaf €17 per stuk.

Verkrijgbaar via Retreat, Van Oldenbarneveltstraat 123, Rotterdam – Online: retreat.nl