VINTAGE MET EEN TWIST: VIOLET

Het Parijse parfumhuis Maison Violet is in1827 opgericht door de naamgever François-Étienne Violet. Een paar jaar geleden werd het historische merk nieuw leven in geblazen door Anthony Toulemonde, Victorien Sirot en Paul Richardot, vrienden met een vlammende passie voor de parfumerie.

Geïnspireerd op Violets Ambre Royal uit 1924 is Maison Violets Sketch Extrait de Parfum. De neus achter deze opnieuw uitgevonden vintage geur is Nathalie Lorson. Sketch is een aangename melkachtige bloemengeur en symboliseert de vernieuwing van het huis met verrassende moderne klassiekers.

Het valt niet mee om meteen de vinger te leggen op dit opvallend zachte parfum, een oriëntaalse unisex geur. Maar denk aan een donker houtig chypre akkoord, een combinatie van patchouli en nootmuskaat. In het hart ontdek je de bloemenmix van tuberoos en rozen. Voor het frisse aspect in de geur is er een pittige en kruidige boost van bergamot en roze peper toegevoegd. Deze unieke ‘schets’ staat voor historie met een moderne twist en is zeker het ontdekken zeker waard.

Door Shannon Orie

Maison Violet Sketch Extrait de Parfum 75 ml €145 via skins.nl

Vorige
Vorige

KOLOSSALE WIMPERS MET MAYBELLINE

Volgende
Volgende

BOY DE CHANEL