MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MET ORIBE EVEN AAN DE FRANSE CÔTE

Er zijn van die momenten – denk gure, koude dagen, nu! - dat je snakt naar een warm, zonnig gevoel. Met het frisse en heerlijke Cote d’Azur van Oribe waan je je even in een sunny vibe.

Voor Oribe-liefhebbers is deze frisse bloemige eau de parfum een bekende geur omdat het ruikt naar een succesvolle Oribe-haarverzorgingslijn. Voor wie het merk nog niet kent, Oribe is van oorsprong een luxe haarverzorgingsmerk opgericht in de jaren tachtig door de getalenteerde Cubaans-Amerikaanse hairstylist Oribe Canales die al snel furore maakte als haarstylist voor modeshows en werkte met beroemde fotografen als Steven Meisel. Oribe overleed helaas in 1982, maar zijn merk leeft voort.

Cote d'Azur van Oribe is een uniseks parfum uitgebracht in 2014 en een compositie van Jérôme Epinette en Pierre Wulff. Topnoten zijn fris citroen, Calabrische bergamot, zwarte bes en Siciliaanse sinaasappel. De hartnoten zijn cyclaam, witte jasmijn en tuberoos, de basisnoten zijn vetiver, sandelhout en bedwelmend amber. Deze klassieker is een echte pleaser en verpakt in een prachtige flacon.

Voor wie de ‘geur’ te pakken heeft, probeer ook de bloemrijke geurbeleving van de hydraterende Cote d’Azur Body Crème, een rijke crème die de huid omhult met Oribe’s kenmerkende Côte d'Azur geur.

Oribe. Cote d'azur Eau de Parfum 75ml €137, De Cote d’Azur Body Crème €72. Via Skins.nl