MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

  DIOR’S GAMECHANGER

Sinds Miss Dior (1947) slaagt Maison Dior er telkens weer in om bestsellers te lanceren, waaronder J’Adore in 1999. Nieuw is het revolutionaire J’Adore Parfum d’Eau.

‘Waarom maken we geen J’Adore met water als uitgangspunt?’, opperde Dior in-house parfumeur François Demachy onlangs. De meesterparfumeur voegde de daad bij het woord. Hij herformuleerde de weelderige bloemengeur bovendien ook zónder alcohol. Op het eerste gezicht onmogelijk omdat zonder alcohol het eau de parfum aan nuances zou kunnen verliezen, want alcohol zorgt ervoor dat verschillende ingrediënten samenvloeien.

Demachy ging aan de slag met een door Dior gepatenteerde technische innovatie. Via een hogedruk-nano-emulsietechniek wordt de nieuwe formulering, die voornamelijk uit water bestaat, gemengd met een hoge olieconcentratie, vrij van chemische oplosmiddelen die normaal worden gebruikt in alcohol vrije parfums.

Het hart van J’Adore Parfum d’Eau bevat het natuurlijke Neroli Pays, het resultaat van een samenwerking tussen Dior Perfumes en Florapolis, het Provençaalse domein van de jonge Christelle Archer. Uit de bloemen van de bittere sinaasappelboom destilleerde ze met stoom een oppeppende neroli. Zonder het gebruik van een oplosmiddel scheidde het destillatieproces het oranjebloesemwater van de etherische neroli-olie. Samen met de Chinese magnolia en de sensuele accenten van jasmijn, vermengd met roos en kamperfoelie ontvouwt zich een mooie harmonie.

Als een ode aan witte bloemen verfrist door groene tonen blijft de oorspronkelijke schoonheid van J’Adore intact. J’Adore Parfum d’Eau, verpakt in een witte melkachtige flacon, is dus niet gecreëerd volgens de gebruikelijk compositie-regels, en daarom een gamechanger die een nieuwe weg opent in de wereld van de parfumerie.

Dior. J’Adore Parfum d’Eau 30ml €76, 50ml €106 100ml €148. Via dior.com en parfumerieën