WAAROM IS DIT EEN AANHOUDENDE TIKTOK BEAUTY TREND?

Lip plumpers! Maar natuurlijk. Al ruim een jaar is dit een van de meeste gegoogelde beauty trends, volgens Google Trends.

De blijvende stijging, en dus de populariteit van de optische lipvullers is voornamelijk te wijten aan de vele, al dan niet gesponsorde, succesvolle TikTok-video's die laten zien hoe effectief lip plumpers een mond volume kunnen geven.

Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper €39. Bol.com

De populariteit van lip-plumping-serums en lip gloss kan ook worden toegeschreven aan een verandering in de lipvuller-trends, met influencende beroemdheden die steeds vaker aankondigen dat ze stoppen met het laten opvullen van hun eendebekjes. Het natuurlijke filler-alternatief zijn lip plumpers die tijdelijk (een dagje) zorgen voor volume, zonder dat er een naald aan te pas komt.

NYX Cosmetics Filler Instinct Plumping Lip Color €8. In de uitverkoop!

Plaatselijk werkende tijdelijke plumpers zijn te koop in de vorm van gloss, balms, maskers, olie en serums. Volgens dermatoloog Macrene Alexiades werken sommige van die magische plumpers doordat ze de lippen irriteren, waardoor ze gaan opzwellen. ‘Dit wordt meestal bereikt door een mix van actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, peptiden, gember en of kaneel. Plumpers zorgen voor tintelingen in de lippen of een verkoelend  gevoel. Tekenen dat de lippen reageren op de actieve ingrediënten. Onze absolute favoriet: Dior Addict Lip Maximizer. Niet heel goedkoop, maar er zijn duurdere.

Dior Addict Lip Maximizer Plumping Gloss €39. Dior.com

Vorige
Vorige

BROWS ON FLEEK BIJ H&M

Volgende
Volgende

ONTDEK BVLGARI'S MAN ESSENCES