MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

PARFUM ALS LOVESTORY

BDK Parfums veroveren langzaam maar zeker Nederland. Een knappe prestatie voor deze vrij dure parfums in de categorie niche. Het geheim is kwaliteit en originaliteit.

Het houtachtige Gris Charnel van BDK Parfums is BDK’s nieuwste eau de parfum, het is de tiende van het Franse nichemerk opgericht in 2016 door David Benedek, een van Frankrijks jongste parfumeurs, opgeroeid in een parfumdynastie. Alleen dat al!

Gris Charnel is een ode aan Parijs en in het bijzonder de Jardin des Plantes (nooit geweest? gaan!). Het verhaal erachter gaat over dansers die ’s avonds optreden in de tuin. Bij twee dansers slaat de liefdesbliksem in, ze laten elkaar tot de volgende morgen niet meer los. We kunnen wel raden wat er in de nacht met zijn gebeurd. Romantiek! Gris Charnel is volgens het persbericht ‘de geur van lichamen verstrengeld tussen witte lakens tot in de vroege ochtend’. Het ruikt poederig (iris), kruidig, een sensuele geur met warm sandelhout, vetiver en die heerlijke eigenzinnige iris. Een aanrader en sparen maar.

De flacon is een prachtig object, vormgegeven in art-deco stijl met een dop die is geïnspireerd op de koepel van Parijse Grand Palais.

BDK Parfums Gris Charnel 100ml €240. Via retreat.nl, debijenkorf.nl, babassu.nl