MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ELEKTROLYTEN? DÉ HYDRATIE-BOM

De huidbarrière is een fantastische uitvinding en fungeert als een soort muur. Het ‘sluit’ vochtigheid binnen en houdt vuiligheid buiten. Nadeel is de uitdaging om bepaalde bouwstoffen in de huid te krijgen.

Water bijvoorbeeld, dat blijft op de huid zitten, tot het oplost. Maar gelukkig lukt het de zogenaamde elektrolyten (de verzamelnaam voor allerlei zouten) wél om door te dingen tot de huidbarrière. Deze mineralen, inclusief magnesium en sodium – zitten ook in voeding zoals spinazie, melk, bananen en watermeloen – creëren een  elektrische lading als het is opgelost, en vinden hun weg via water, waar het nodig is.

Denk aan een vochtarme huid, veroorzaakt door airconditioning of lange vliegreizen in een vochtarm vliegtuig.

Elektrolyten zitten bijvoorbeeld al in sportdrankjes, en voorkomen uitdroging, de drankjes worden gedronken na het sporten. Tegenwoordig maken elektrolyten hun opmars in huidverzorgingsproducten. Dus doe hier je voordeel mee, vooral in de winter.

De premisse in skin care is dus dat ze vocht opnemen en zorgen voor hydratie met een mooi geplumpte huid, die frisser en strakker oogt.

Huidverzorging met elektrolyten is in opkomst, je ziet de term vaak vermeld op de etiketten van onder andere serums en frisse gezichtsmisten, verwerkt in dergelijke producten werken elektrolyten snel.

Paula’s Choice Electrolyte Moisturizer €40. Via paulaschoice.nl

Drunk Elephant F-balm Electrolyte Waterfacial Mask. Via Douglas.nl

Door Sophie-Céline Hamer