MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

DIOR PRESENTS: DE MITZAH COLLECTIE

Het gezicht van de gelimiteerde Mitza Collectie van Dior is Anya Taylor-Joy. De populaire filmster met haar intrigerende kattenogen, brengt een nieuwe exclusieve Dior make-up collectie tot leven.

Een wilde luipaardprint siert 3 gelimiteerde make-upproducten. De print is geïnspireerd op Mitzah Bricard. Maar wie was deze pittige Française precies? Précies zullen we het nooit weten. Maar MIRROR MIRROR verdiepte zich in deze muze die zoals een écht interessante muze betaamd, ongrijpbaar was en inspirerend.

MUZE MITZAH Hoewel Christian Dior (1905-1957) zich tijdens zijn werkzame leven omringt met uitgesproken dames, bezit Mitzah Bricard by far de beste muze-kwaliteiten. “Madame Bricard was een van die zeldzame mensen die uitsluitend leven om mooi en modieus te zijn. Het interesseerde haar eigenlijk niets wat er in de wereld gebeurde, ze had slechts één verlangen en dat was de meest geraffineerde weelde”, schrijft Christian Dior in zijn autobiografie. Mitzah’s liefde voor luipaardprints inspireert Dior.

NAAKT Afgaande op vele foto’s, belichaamt Mitzah Bricard de chic en het elan van de jaren dertig. Haar verleden echter, is gehuld in mist. Bricard is geboren in 1900 in Parijs, of Roemenië, als Germaine Louise Neustadtl. Ze treedt naakt op in theaters en als demi-mondaine laat ze zich in die tijd onderhouden door rijke mannen. Als minnaars vragen naar haar favoriete bloemist, dan antwoordt ze ‘Cartier’. Mitzah, woonachtig in het Parijse hotel Ritz, is dol op aanzien. Ze trouwt de rijke Roemeense diplomaat Alexandro Biano. Na zijn dood verovert ze de steenrijke Hubert Bricard.

MITZAH BRICARD IN CHRISTIAN DIOR

JALOERSE MINAAR In 1946 komt de mooie Mitzah in dienst bij Dior, eerder werkt ze voor de Britse couturier Edward Molyneux. Bij Dior begint ze als patronenmaker, en krijgt vervolgens  de  verantwoordelijkheid voor hoeden, hét accessoire in die tijd. Haar invloed reikt ver als ‘woman who dresses the dress’, oftewel het is Mitzah die bepaalt hoe een look van Dior wordt gepresenteerd aan de pers. Madame’s leven blijft voer voor speculatie. “Waarom knoopt ze altijd een sjaaltje met luipaardprint om haar pols?”, zoemt het door de salon. Is het om de wond van een zelfmoordpoging te verbergen, of een litteken van een jaloerse minnaar, haar echtgenoot?

EERBETOON Als Christian Dior in 1957 onverwacht overlijdt, blijft Mitzah tot in de jaren zestig werken voor Dior. Daarna is er nooit meer iets van haar vernomen, maar luipaardprints sieren als eerbetoon aan muze Mitzah nog altijd Dior collecties, tassen, schoenen en baretten en nu ook een aantal prachtige make-up producten! Wees er snel bij.

 Limited Edition Chistian Dior - Mitzah Collection:

Diorshow 10 couleurs, oogschaduwpalet €143

Rouge Dior in 10 tinten €42

Dior Forever Couture Perfect Cushion, losse poeder €72

Te koop via Dior.com