MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

MERIT: INSTANT BESTELLERS

Beauty-producten met een wachtlijst? Ja het bestaat (nog) in een markt die zo goed als verzadigd is. Maak kennis met Merit.

Helaas is het Canadese merk nog niet in Nederland te koop. Maar ga je binnenkort naar Engeland, dan kun je daar in maart bestellen via een site en later misschien daar Merit kopen bij Sephora in Londen.

Het cleane beauty merk werd vorig jaar opgericht door Katherine Power, het brein achter een aantal andere merken waaronder Versed Skincare. In de week van de lancering verkocht het merk naar eigen zeggen, elke 17 seconden een product online.

De insteek van Merit zijn een zevental zogenaamde 5-minutes products – vooral sticks - voor het snel maken van een no make-up make-up look. Vandaar ook de namen van de vernieuwende producten zoals The Minimalist (een perfecting complexion stick) en Day Glow (Balmy Highlighter), een van de Merit’s bestseller met in Amerika een wachtlijst van 10.000 stuks.

Andere producten zijn een Clean Lash Mascara, Flush Balm is Merit’s antwoord op de cream blush, met een zachte was-achtige textuur die smelt in de huid en met fijn pigment poeder voor een zweem van kleur.

Mooi merk, en met de verschillende handige sticks helemaal on trend!