ZO SPOT JE UV-STRALING
Onderschat de invloed van een nano-influencer niet. Nadat @natrodriguezzz op TikTok afgelopen juni een video had ge-upload over de werking UV-detectie pleisters, leverde dit ruim 18 miljoen views op en bijna 2 miljoen likes. Sindsdien is TikTok in de ban van de (gesponsorde) pleisters.
De (inmiddels) trending #UVSticker detecteert UV-straling. En dat werkt als volgt: als zonnebrandcrème over de pleister (die op de huid zit geplakt) wordt aangebracht, moet deze helder worden. Dit betekent dat je goed beschermd bent tegen schadelijke zonnestralen. Pleisters die na een tijdje lichtpaars en later donkerpaars kleuren, waarschuwen dat opnieuw zonnebrandcrème moet worden aangebracht. Handig toch?
Sinds consumenten beseffen dat UV-straling kankerverwekkend is, smeren we steeds ijveriger, en is de populariteit (en toename) van zonnebrandcrèmes enorm gestegen. De UV-pleister lift mee op deze ontwikkeling.
Maar….of zo’n pleister werkt? KWF Kankerbestrijding weet de daadwerkelijke werking ervan (nog) niet, volgens Radar. Het consumentenprogramma nam ook contact op met een aantal dermatologen. En wat bleek? Zij kenden de de TikTok-pleister niet! Dus: don’t believe the (gesponsorde) hype. Maar ook: Elke aandacht voor smeren is goed. Advies: smeer je elke twee uur in met tenminste factor 30. De hoeveelheid is ongeveer één theelepel per lichaamsdeel.
Toch proberen? UV-stickers voor zonnebrandcrème €6,89. 80 stuks. Via Amazon.com