MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ZET CHANEL EEN LIPTREND?

HET AARDBEI-EFFECT VAN LUCIA PICA

Lucia Pica is Chanel’s global creative make-up & color designer. Voor de Chanel ready-to-wear show voor zomer 2020 maakte ze alle modellenmonden op met het innovatieve Rouge Allure Liquid Powder, een vloeibare ‘lipstick’ voor nonchalante lippen met een prachtige blurry effect. “Wat ik wilde overbrengen is het idee van een meisje dat net een aardbei heeft gegeten.”

Hoe Lucia Pica dat deed? “Voor de lippen gebruikte ik de oranje-rode Rouge Allure Liquid Powder Radical. Ik bracht het precies aan op het midden van de lippen, en smeerde het vanuit daar uit naar buiten. Voor een transparant, sprankelend resultaat voegde ik Rouge Coco Gloss Crystal Clear toe.”

“Wat ik wilde overbrengen is het idee van een meisje dat net een aardbei heeft gegeten. Dus zit Rouge Allure Liquid Powder Radical precies in het midden van de lippen en vloeit de lipstick richting de randen van de lippen. Om dat meer te accentueren, zette ik een concealer op de buitenste randen van de mond. Het lijkt nu zo alsof de kleur uitloopt naar de buitenste randen van de mond.”

Rouge Coco Gloss Chrystal Clear

Het antwoord op de vraag ‘zet Chanel een liptrend?’ Nou dat zou zomaar eens kunnen!

 Chanel Beauty Rouge Allure Liquid Powder Radical €37.  Coco Gloss Crystal Clear 814 €32. Via Chanel.com

Backstage Défilé CHANEL Prêt-à-Porter Printemps-Eté 2020. Maquillage CHANEL – Lucia Pica. © CHANEL 2019 2020 Spring-Summer CHANEL Ready-to-Wear Show Backstage. Makeup CHANEL – Lucia Pica © CHANEL 2019. Foto’s: Benoît Peverelli