MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

CHANEL BEAUTY S/S 2021

Afgelopen dinsdag was de Chanel 2021 Spring Summer Ready-to-Wear show in Parijs met als decor het Chanel-logo, metershoog, als verwijzing naar het beroemde Hollywood-sign dat staat op de heuvels van Hollywood. De show verwees echter niet direct naar Hollywood, maar naar de actrices van tegenwoordig. Een blik backstage met een toelichting van Lucia Pica, artistiek directeur make-up van Chanel, over de door haar bedachte make-up looks.

Wat waren uw inspiratiebronnen voor deze make-up?

"Het gaat over een filmische vrouw, de make-uplook is subtiel mannelijk en vrouwelijk met een minimalistisch glamourgevoel. Het is ook een all-over matte look, matte op onberispelijke wijze. De modellen voelen zich hierdoor een beetje onaantastbaar.

Kunt u de make-up van de modeshow beschrijven?

Alle fininshes zijn zoals gezegd matte; op de ogen, lippen en huid. Op het gezicht heb ik de concealer Correcteur De Chanel gebruikt, en waarnodig de poedercompact foundation Ultra Le Teint. Voor een matte en wazig effect. Op de ogen heb ik twee kleuren van Les 4 Ombres met elkaar gemengd, een grijstint uit het palet Blurry Grey en een zwarte oogschaduw van Modern Glamour om een ​​rokerig effect over de oogleden te creëren.

Voor de wenkbrauwen gebruikte ik het Stylo Sourcils Waterproof potlood en de wenkbrauwgel Le Gel. Alleen op de bovenwimpers zit Le Volume Révolution De Chanel Noir. Daarover heen gebruikte ik het nude lippotlood Le Crayon Lèvres Nude Brun en Rouge Allure Velvet Extrême Modern, een matte peachy bruine lippenstift. En dat is de look!

Heeft u professionele tips en trucs om met ons te delen?

De truc van deze look: Le Correcteur De Chanel als concealer over het ooglid. Plaats daarna de grijszwarte oogschaduw direct op het ooglid met behulp van een plat borsteltje en doe het op het hele ooglid. Meng het vervolgens over het ooglid voor het creëren van een wazig effect.

 Is er een product dat u bijzonder graag gebruikt voor deze make-uplook?

De compacte foundation Ultra Le Teint. Een romige poederachtige foundation die licht aan voelt en oogt als een sluier. Ik hou er ook van vanwege de matte wazigheid, een finish waar ik voor deze look op zoek naar was.

Credits: 2021 Spring Summer CHANEL Ready-To-Wear Show Backstage Makeup. CHANEL – Lucia Pica © CHANEL 2020