MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

NU VOORUIT BOEKEN BIJ TREATWELL

Treatwell zocht uit wat de impact is van COVID-19 op de haar- en beautybranche, en geeft tips hoe je Treatwell partnersalons het best kan ondersteunen.

Van de 25.000 Europese salons die aangesloten zijn bij Treatwell, is er momenteel geen enkele geopend. Treatwell schat dat al onze partnersalons samen in totaal 6 miljoen euro per week mislopen.  In Nederland zijn de 2574 bij Treatwell aangesloten salons gesloten. Het aantal geannuleerde boekingen in Nederland sinds de eerste coronamaatregelen van 16 maart was ruim 5.700. Vlak voor het sluiten, werden er nog paniek-boekingen gemaakt. Het overgrote gedeelte hiervan viel in de categorie hair removal. 

Kappersafspraken nemen 50% van de boekingen in beslag. Verder worden wenkbrauwen, wimpers en manicures veelvuldig geboekt. In de week van 20 april zagen we in Nederland een stijging in boekingen van +144% week on week, in de hoop dat de salons weer open zouden gaan. Vanwege de verlenging van de coronamaatregelen, die bekendgemaakt is op 21 april, blijven salons t/m 19 mei gesloten. Dit resulteerde in het annuleren van nog eens 983 boekingen. Maar…geweldig nieuws, klanten zullen snel terugkeren naar de salons, de meesten plannen een afspraak binnen 2 weken na de lockdown.

Hoe je Treatwell kan ondersteunen? Boek alvast je afspraken voor de komende maanden (incl. zomer). De kalenders van onze experts zijn 90 dagen vooruit te boeken. Koop een voucher, of doe er een cadeau. Via Treatwell of rechtstreeks bij de salon.

Wat is Treatwell precies? Treatwell is Europa’s grootste online boekingsplatform voor hair en beauty. Meer dan 500 werknemers in 12 Europese landen werken dagelijks aan de missie om de perfecte haar- en beauty experience te creëren. Treatwell doet dit samen met meer dan 25.000 aangesloten salons. Via Treatwell boek je 24/7 (en in slechts een paar klikken) bij salons die aan jouw eisen voldoen. Dit maakt Treatwell meer dan alleen een boekingsplatform. Dit maakt het de slimste manier om beauty te boeken.

Door Sophie-Celine Hamer