MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

BROW BAR BELEVENISSEN

De aandacht voor wenkbrauwen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Beter gezegd: geëxplodeerd. Bij boekingsite Treatwell is het een van de meest geboekte behandelingen, voor vrouwen én mannen.

De wenkbrauw als middelpunt van het gezicht maakte zo’n zeven jaar geleden opmars dankzij Cara Delevigne, een springerig Brits model met opvallende, borstelige wenkbrauwen.

Terwijl Cara furore maakte als nieuwe Chanel muze, ontdekte ik tijdens een Londense city trip een heuse Brow Bar, de eerste die ik ooit had gezien. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een behandeling stapte ik binnen in een kleine, minimalistisch ingerichte bar (zonder barkrukken). Ik werd beleefd vriendelijk ontvangen door een blondine met een nadrukkelijk stel wenkbrauwen. Bij het zien van de combinatie - blond met inktzwarte brows! - had er in mijn hoofd een belletje moeten gaan rinkelen.

Amper over de drempel drukte de wandelende wenkbrauw mij een menukaart (bar!) in handen. “Kijk maar,” en verdween haastig achter een gordijn.

Aandachtig bestudeerde ik het menu met een zestal brow-keuzes. Stuk voor stuk fameuze brows. Van een iel Kate Moss streepje, een sierlijk rond sixties Twiggy boogje, de meer volle klassieke Marilyn Monroe-brow en natuurlijk de trend: bushy brows á la Cara Delevigne. Nou die donkere borstels zouden het in elk geval niet worden.  

“Of ik mijn keus had gemaakt”, vroeg de teruggekeerde brow-specialist.

Confuus door het ruime aanbod zei ik: “Doe maar iets wat past bij mijn gezicht.”

Ik hoopte op de Monroe-brows, de meeste normale.

Of ik nu alvast even 30 pond wilde afrekenen? Maar natuurlijk!  Alsof ik ’m halverwege de behandeling zou smeren, mokte ik binnensmonds.

Hup, daar lag ik in Londen in een behandelstoel van een heuse Brow Bar.

“Threaden?”, vroeg ze.

We spreken over zeven jaar geleden en ik had geen idee wat ze bedoelde, dus zei ik: “Fine.”

Hoe dit afloopt, check https://www.treatwell.nl/treatment-files/nou-die-donkere-borstels-zouden-het-in-ieder-geval-niet-worden-georgette-koning-over-haar-eerste-ervaring-in-een-brow-bar/