ALLES OVER DE HENNA TATTOO

Klaar voor het festivalseizoen? Til je summer-look naar een hoger niveau met een tijdelijke henna tattoo. Dé ideale accessoire, veelzijdig, vegan en approved by the sun itself! Door Mirror Mirror medewerker Shannon Orie, tevens henna-artist.

In het Westen heeft de henna tattoo populariteit verkregen via Bollywood films. Veel beroemdheden lieten zich hierdoor inspireren, waaronder ook Rihanna met haar té gekke hand tattoo. Henna blijft ongeveer twee weken op de huid zitten, dus leuk om uit te testen of de tattoo die je in gedachten hebt wel echt bij je past.

Henna design van en door Shannon Orie

Zelf heb ik door veel te kijken naar verschillende YouTube en Instagram filmpjes de techniek onder de knie gekregen. Het is écht vooral een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Als Hindoestaanse zet ik henna vooral bij bruidjes. Het staat voor geluk en geloven dat hoe roder de henna op de huid kleurt des te meer je toekomstige man van je houdt.

Deze vorm van een tijdelijke tattoo komt voor in de Arabische, Afrikaanse, Turkse en Indische culturen. Alhoewel elk volk zijn eigen motieven heeft, maak ik vooral fusion designs. Marokkaanse versieringen kenmerken zich door geometrische vormen. Er wordt veel gebruik gemaakt van sterren, kruisen, zigzag vormen en blokken. In het Midden-Oosten worden vooral uitbundige bloemmotieven aangebracht en in India worden er waaiertjes, paisleys, dieren en traantjes geïllustreerd. Ik combineer de motieven en creëer op-maat-gemaakte ontwerpen.

Naast dat henna als decoratie gebruikt wordt, heeft het ook een praktische functie. Henna werkt verkoelend en als bescherming tegen de zon. Door de voetzolen en handen met henna te kleuren bruinen deze niet door de zon.

Hoe maak je een henna-papje? Henna komt van fijngemalen bladeren van de hennastruik die kleurstof bevatten. Dit vermeng ik met citroensap, lavendel-olie en poedersuiker waardoor het een roodbruine kleur afgeeft. Helaas zijn er ook henna producenten die chemische stoffen zoals PPD (paraphenylenediamine), benzine en thinner aan de henna toevoegen. Dit wordt “zwarte henna” genoemd. Het lijkt onschuldig, maar kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's.  Het maken van henna kost ongeveer een half uurtje en kan prima bewaard worden in de vriezer. Met welk designs rock jij dit festivalseizoen?

Vorige
Vorige

SPUITEN & SNIJDEN

Volgende
Volgende

SMELL-GOOD DIOR DOCU