MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

Theater meets fashion #4

Ik ben Shabnam Baqhiri, een vierdejaars studente van de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Daarnaast ben ik al schrijver van toneel, scenario proza en poëzie en ik ben theatermaker. ik zal in een reeks blogs de lezer meenemen in mijn afstudeertraject. De afstudeervoorstelling die ik ga schrijven zal namelijk als vorm, theater meets fashion in zich hebben. Ik ga tweewekelijks vertellen waar ik mee bezig ben (geweest) en hoop hiermee jou als lezer te inspireren.

De afgelopen weken heb ik mij beziggehouden met het onderzoek dat ik doe voor mijn afstuderen. Ook heb ik verder gewerkt aan het artistieke product dat ik aan het schrijven ben. Ik heb wederom geprobeerd om nieuwe ontwerpers te vragen of ze met mij willen samenwerken. Dit heeft helaas niks opgeleverd dus heb ik zelf geprobeerd om schetsen te tekenen, maar ik kwam erachter dat ik dit gewoon niet moet doen.

Tekenen is een vak en dat vak beheers ik niet, dus moet ik dat niet doen. Het werd mij duidelijk hoe moeilijk dit is en al helemaal het tekenen van de ontwerpen zelf, het heeft mij dan ook veel moeite gekost maar ik heb er niet veel mee bereikt, behalve dat ik de komende tijd naar andere oplossingen ga zoeken. Ik zal jullie in mijn laatste blog (over twee weken) nog een keer op de hoogte stellen van de ontwikkelingen van mijn werk.

Hieronder een foto van een ontwerp van Balenciaga dat ik heel inspirerend vind omdat het voor mij een klassiek ontwerp is maar die mij wel nieuwe ideeën geeft over hoe kleding gedragen kan worden en welk gevoel je daarmee over wilt brengen als maker.