MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

EPICENTER OF COOL: GEBLEEKTE WENKBRAUWEN

Ooit interviewde ik voor MIRROR MIRROR de beroemde make-up artist Dick Page. Hij vertelde dat hij al decennia de make-up deed voor “miljoenen shows”: Van Alexander McQueen tot Valentino. En al jaren voor Marc Jacobs. Ik vroeg hem of hij het weleens oneens over een beautyconcept van een ontwerper.

“In principe sta ik in dienst van de ontwerper. Ik kan wel verklappen dat ik een hekel heb aan gebleekte wenkbrauwen, afschuwelijk! Ik begrijp het voor een editorial – maar intellectueel gezien is het een beetje lui. Mensen denken dat het staat voor cool. Voor mij staat het voor anonimiteit. Het ontdoet een gezicht van identiteit. Conceptueel gezien snap ik het. Als Marc Jacobs mij uitlegt waarom het belangrijk is, dan doe ik het voor hem. Het wordt dan heel mooi, maar zelf haat ik het.”

Foto: Felipe Noquira voor MIRROR MIRROR #8

Dick Page zal in 2022 met afgrijzen hebben gekeken naar de opkomst van een nieuwe beauty-trend: bleached brows. Nou nieuw? De gebleekte brow werd voor het eerst mainstream in de nineties. Met voorlopers als Madonna en Jared Leto. Onlangs gespot met onzichtbare wenkbrauwen zijn Maisie Williams en FKA twigs. Via TikTok verspreidde de trend zich razendsnel met het populaire Light Brows-filter, zodat je kan testen hoe flatteus je wenkbrauwenloze hoofd lijkt.

MIRROR MIRROR publiceerde al heel wat foto’s van modellen met gebleekte brows, waaronder deze mooie foto, geschoten door Felipe Noquira. Benieuwd naar de hele shoot? Bestel MIRROR MIRROR #8, check onze shop/backissues.