MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

TE HUUR: PRE-LOVED TASSEN MET STATUS

Met designertassen is iets verontrustends aan de hand. Ze lijken soms niet alleen steeds meer op elkaar, maar ze worden ook alsmaar duurder. De dure decembermaand is het perfecte moment om een stijlvolle rental tas uit te proberen.

Natuurlijk staan de absurd hoge bedragen in geen verhouding tot het product. (Uitgezonderd de handgevlochten tassen van het Italiaanse Bottega Veneta, deze kunstwerkjes rechtvaardigen de duizenden euro’s.) Maar goed, zolang er vrouwen bestaan die exorbitante bedragen neertellen voor hun arm candy, blijven de hoge prijzen in stand. En zo komt het dat tassen weer hard op weg zijn om het te schoppen tot statussymbool, net als in de jaren zeventig. Toen toonden de allerrijksten via het dragen van een peperdure doorgestikte Chanel schoudertas of de trapezevormige Kelly Bag van Hermès dat ze smaak hadden en niet van de straat waren.

Sinds de democratisering van de luxe is er meer nodig om je te onderscheiden van het gepeupel. Zelfs met elk half jaar een andere tas red je het niet. Ieder feestje en elke gelegenheid zul je met een nieuw topmodel voor de dag moeten komen. Dat is alleen voor de aller-allerrijkste weggelegd, daarom is het goed dat je ook vals kan spelen.

‘Waarom zouden vrouwen emotioneel en financieel moeten lijden in hun eindeloze zoektocht naar dé tas van het moment voor de juiste gelegenheid’, vroeg oprichtster en tassenverslaafde Kara Richter zich in 2004 af.  Om aan die misstand een einde te maken lanceerde ze destijds www.frombagstoriches.com, een site waar je dure designertassen kon huren voor een fractie van de kostprijs. Kón huren, want Richter’s idee redde het niet.  Ongeveer tegelijkertijd kwam ook www.bagborroworsteal.com op dit lumineuze idee. Deze site is nog altijd actief.

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om dichter bij huis een pre-loved designerstas te huren via designeronrotation.com. Na lang een vintage shop te hebben gehad, lanceerde Rosanne van Veldhuisen in mei 2022 startup Designer on Rotation voor tassenliefhebbers die geven om stijl, kwaliteit en de planeet. Door te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van pre-loved tassen, wil Rosanne met Designer on Rotation bijdragen een circulair modesysteem. “Ik wil het betaalbaar maken om te genieten van designertassen zonder schade aan te richten aan de planeet.”

Met de rental service van Designer on Rotation huur je betaalbaar pre-loved designertassen van Chanel, Saint Laurent, Céline en Gucci die continue rouleren van eigenaar.  De dure decembermaand is het perfecte moment om een rental tas uit te proberen, wij zien het aantal huuraanvragen fors toenemen.

Je huurt een designertas voor 14, 30 of 60 dagen en maximaal 3 maanden. Je betaalt alleen voor hoe lang je de designertas gebruikt. Hoe langer je de tas huurt, hoe lager de huurprijs. De langere huurperiodes zijn een bewuste keuze, zo zorgen wij voor zo min mogelijk vervoersbewegingen en minder CO2-uitstoot.

Heb jij geen idee wat je een fashionable vriendin of familielid cadeau kan geven deze kerst? Met een gift card van Designer on Rotation geef je iemand het ultieme luxe gevoel – een rental designertas – cadeau. Het goede nieuws is dat je met dit cadeau een bestaande tas een nieuw leven geeft. Try before you buy – de gitfcard is ook ideaal voor je vriend of vriendin die droomt van een designer tas en ‘m zo kan uitproberen.