MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

ARTEGIA: SIERADEN MET EEN BOODSCHAP

ArteGia is méér dan een mooi sieradenmerk. Het is een familiebedrijf, opgericht door kunstenaar en designer Bagua Jody en zijn zus Kimberly Tarifa en moeder Gianita Brinkman. ArteGia maakt niet alleen unieke, hebberig makende betaalbare sieraden met een belangrijke boodschap, het merk heeft ook hart voor de Indonesische LGBTQIA + communities.

Gloednieuw is Celebrate You, een bijzondere campagne over De-Colonizea Your Mind & Freedom waarin ArteGia onderzoekt waar tegenwoordig modern Indonesië voor staat. Jody zegt hierover: ‘Als Indonesische immigranten van Euraziatische afkomst, wonend in Nederland, hebben wij ons tegelijkertijd geaccepteerd en vervreemd gevoeld. We leerden: verbinding is alles. Wij geloven dat om duurzaam vooruit te komen in de samenleving, het belangrijk is om onze tribe te versterken en erkennen. Als ArteGia doen we dit door het steunen van de creatieve LGBTQIA+ communities in Indonesië en gaan we de dialoog aan over hoe vrij te leven, liefhebben en bloeien. Er is moed nodig om dromen te volgen en jezelf te zijn.’

Via deze foto’s maak je kennis met ArteGia’s Tribe: de dromerige Ivan, de fiere transgender Incez de energieke Yusuf, rijzende muziekster Kezia en Kim, ArteGia’s marketing manager. Allemaal dragen ze vol trots ArteGia.

Onder het mom van The art of giving back steunt ArteGia financieel Indonesische LGBTQIA+ communities zoals de Balinese badmintonclub PB. Meriah met veel LGBTQIA+ members, opgericht door Ketut Dharma Wanzha, met de bedoeling een veilige plek te creëren waar iedereen, ongeacht gender of seksuele voorkeur, zichzelf kan zijn en genieten van een van de meest populaire sporten van Indonesië, badminton. De nu op Bali-woonachtige Kimberly Tarifa van het ArteGia-team, speelde sinds haar vroege jaren al badminton. Toen ze naar Bali verhuisde, sloot ze zich aan bij PB. Meriah, waar ze zich vanaf het begin welkom voelde. Door het plezier en de verbinding met de clubleden vond ze voor ArteGia de perfecte gemeenschap  om te sponsoren.

Voor ArteGia is verbinding een pré. Sluit je net als MIRROR MIRROR aan bij de online wereld www.arte-gia.com. Bewonder op dit platform ook de originele sieradencollecties met verfijnde ontwerpen zoals de ringen en kettingen uit de Mamuli Ready-to-Wear Collection. De Mamuli is een symbool afkomstig van het Indonesische eiland Sumba, dat staat voor de vorm van de vrouwelijke baarmoeder en de kracht van vrouwen. Artegia's Mamuli staat voor het bekrachtigen van de goddelijke, helende en creatieve vrouwelijke energie die in een ieder, ongeacht gender, aanwezig is.