MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

HOUSE OF ORANGE MAKE-UP SCHOOL X MIRROR MIRROR

Zeven aspirant-visagisten van de Amsterdamse House of Orange Make-up School laten via een shoot met fotograaf Julian Pechler elk een make-up look zien die is geïnspireerd op het werk van een Nederlandse kunstenaar.

Make-up Sandra Musardo

Visagist Pernell Kusmus is docent en hoofd van de House of Orange make-up opleiding, volgens hem ‘de beste make-up school van Nederland’. De volgende make-up course is vanaf september. Mail @makeupschool@houseoforange.nl

Make-up Sterre Claus

Pernell, wat diende voor de studenten als inspiratie voor deze foto-serie?

“Dat is het werk van de Nederlandse kunstenaar Martine Johanna. Ik zag haar schilderijen voor het eerst in MIRROR MIRROR #11 . Wat mij beviel was haar kleurgebruik, heel poetisch. Eigenlijk zie je stuk voor stuk rare kleuren die eigenlijk niet bij elkaar passen in één schilderij, maar als geheel werkt het tóch. Ik wilde dat de make-up looks van de studenten een tere uitstraling hadden. Dat is gelukt!”

Make-up Zoë Brinkhof

In hoeverre is er tijdens de make-up opleiding aandacht voor make-up trends?

“Daar is weinig aandacht voor. Ik vind dat trends niet meer bestaan, in de make-up gaat het tegenwoordig alle kanten op. Het gaat tijdens de opleiding over het leren en perfectioneren van technieken. En dat elke student uiteindelijk haar of zijn eigen weg kan vinden. Je ziet veel lelijke make-up, studenten moeten leren waarom iets lelijk is gedaan. Overigens kan ook lelijke make-up inspireren. Zo’n blokkerige insta-wenkbrauw als een vierkant blok bijvoorbeeld, kan inspireren tot het maken van iets moois.”

Make-up Kee van Dijk

Wat vinden studenten vaak moeilijk?

“Het kiezen van de juiste foundationkleur! Het matchen van de juiste kleur met de huid van het model. Vroeger toen ik begon, lang geleden, was een model voor een mode-, of beautyshoot altijd wit. Er bestonden zo’n 2 of 3 tinten foundation. Tegenwoordig krijg ik alle rassen in mijn stoel. Als visagist moet je minstens 30 tinten meenemen naar een shoot. En gelukkig zijn er steeds meer merken die vrijwel alle tinten verkopen waaronder Chanel maar ook een high street keten als Zara.

Make-up Tyra Io Lake

Make-up Carlijn Gerrits

Make-up Britt Owodunni

Met dank aan de studenten: Sandra Musardo, Sterre Claus, Zoë Brinkhof, Kee van Rijk, Tyra Io Lake, Carlijn Gerrits en Britt Owodunni.

Fotograaf: Julian Pechler. Haar Iljits Oppatja @houseoforange Modellen: @spacemodelmanagement en @changemodelmanagement Makeup van @chanel.beauty Art direction: Pernell Kusmus @cathydaumerie @martinejohanna