MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

VINTAGE EVENTS IN MEI

Van pop-ups, nieuwe drops tot stands met vintage op events. Zoek door het hele land naar verborgen parels! In deze maandelijkse update lees je waar wat is.

1.Changez swap and repair

Wanneer: Zondag 7 mei 2023 12:00 tot 18:00

Waar: BlueCity 100 Maasboulevard 3063 NS Rotterdam

Toegang: GRATIS - Bestel je tickets hier

Deze editie staat in het teken van repareren met verschillende workshops. Heel blij zijn wij met onze vrienden van WEAR. Ze zijn aanwezig met hun collectie pre-loved sneakers, tweedehands sneakers die volledig zijn gerefubisht en een nieuw binnenzooltje bevatten. Ze laten je ook zien hoe je je eigen sneakers moet verzorgen om zo de levensduur van jouw lievelings sneakers te verlengen.  

2. waluw vintage market - de doelen

Wanneer: Zondag 7 mei 2023 9:00- 16:00 

Waar: Hoofdingang de Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam 3012 CC 

Toegang: Tickets zijn 4,00 euro en Boek je hier of Aan de deur: €4,80 (pin only)

De Waluw Vintage Markt in de Rotterdamse Doelen is na de succesvolle wintereditie afgelopen december in rap tempo een traditie aan het worden. En dat betekent goed nieuws voor de vele liefhebbers van bijzondere vintage design en fashion. De derde editie van de Waluw Vintage Markt plaats, dit keer rond de dansvloer in de stijlvolle Grote Hal.   

3.Preloved fashion event

Wanneer: 13 mei 10:00 – 19:00

Waar: Stadslab STADSKANT, Stationsplein 8, 2801 AK Gouda, Nederland

Toegang: Tickets zijn 2,00 euro en Boek je hier

Samen met Love4yourcloset opent Stadskant op 13 mei haar deuren voor het preloved fashion event van Gouda. Op deze zaterdag is Stadskant omgetoverd tot een preloved fashion winkel en kan je heerlijk struinen tussen vintage, preloved en secondhand mode items. Of je nu op zoek bent naar een complete outfit, een bijzonder vintage item of dat ene designer stuk, tijdens dit event kan je naar hartenlust zoeken, vinden en passen.

Naast het shoppen is er ook ruimte voor diverse duurzame workshops. Zo kan je een retro vlaggenlijn (leren) haken, is er een kleurstylist aanwezig die je vertelt welke kleuren bij jou passen, kan je samen met de opruimcoach aan de slag met 'de kunst van het vouwen' of tover je tijdens de upcycle workshop een afgekeurd item om tot een leuke scrunchy. Daarnaast krijg je veel tips & tricks om zo lang mogelijk met je kleding om te gaan.

Uitgeshopt? Neem dan plaats op het fijne buitenterras of in het Stadskant café en geniet van een lekker hapje en drankje.

4. vintage & preloved fashionshow

Wanneer: 13 mei 19:00-00:00

Waar: In de kerk van Nieuwenhoorn Dorpsstraat 14 Hellevoetsluis

Toegang: Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij Charlotte’s Bakery, Rijksstraatweg 27.

Ticketprijs: €15,- (inclusief welkomstdrankje) waarvan €2,50 naar het goede doel gaat.

Het opgehaalde bedrag en het goede doel wordt op de avond zelf bekendgemaakt na de fashionshow!

Ook kun je reserveren via 06-487 341 75 of via messenger op de Facebookpagina van Charlotte’s Bakery.

Over het event

Op zaterdag 13 mei organiseert Isolde van Charlotte’s Bakery Peace of Cake een unieke vintage en preloved fashionshow. Je kunt deze avond genieten van een toffe show waar je inspiratie kunt op doen en natuurlijk kan er naar hartenlust worden geshopt! 

5. De klerenmeisjes

Wanneer: Vrijdag 27 & 28 mei 14:00- 16:00

Waar: Haagse bluf 40

Toegang: GRATIS

De 11de editie van de klerenmeisjes alweer. Je vindt ze bij de foodhallen in Den Haag! Enjoy a bite en snuffel lekker rond tussen de vintage van de klerenmeisjes!

See this content in the original post

6. KNAP CURATED TREASURE HUNTING

Wanneer: Vrijdag 2o mei 10-17 uur

Waar: Harmejans weg 4, De Koepel, Haarlem

Toegang: GRATIS

Denk aan een real life magazine experience waar je alleen maar Knappe spullen kunt vinden die KNAP gecureerd of gemaakt zijn door knappe treasure hunters en creatoren. Te vinden op een hele Knappe zaterdag in een hele knappe koepel met je Knappe zelf ⭐️ Aldus @clubnicevintagestudio

ALTIJD OPEN

Onlangs opende Lijou vintage een fysieke winkel in Arnhem!

Opzoek naar een prachtig corset of een vintage body dan ben je bij LIJOU vintage aan het juiste adres!

Neem snel een kijkje!